Autor Téma: Firefox (Mozilla Firefox)  (Přečteno 30197 krát)

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #15 kdy: 27. Říjen 2012, 13:42:25 »
ved to, ze options je tlacidlo s podponukou na jednom z toolbarov, takze sa k nim musis dopracovat objektovou navigaciou. prip. ak si spustis Jaws, ten nacitava vsetko do virtual bufferu, takze to tam uvidis. A kvoli bugu v Gecko engine, ktory je nahlaseny, no zatial neopraveny, ti nvda nebude citat tu spominanu kontextovu ponuku, takze bud s tym Jawsom, alebo niekym vidiacim.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #16 kdy: 28. Říjen 2012, 14:43:03 »
Jaj no je to hardcore, neviem, ci neozeliem tie kategorie:-) Ale teda objektovou som nasiel, co som chcel, aj import sa uz vydaril, takze este nejako povytvarat tie skupiny.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 329
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #17 kdy: 28. Říjen 2012, 22:48:46 »
No pocuj a rss v thunderbirde sa ti nepaci? Tam si proste urobis 2 konta, alebo si das vramci jedneho ukladat rss-ka do roznych priecinkov. Ja mam 2 konta pretoze som chcel mat rozne zvuky, diskusne prispevky z for povazujem za dolezitejsie (citam aj v priebehu dna ak mam cas) ako blogy (citam v nedelu alebo vo volnych chvilach). Okrem toho este na blbosti ktore nechcem mat v thunderbirde pouzivam jabber bota jabrss, ten mi novinky (napriklad ked vyjde novy casopis v skn) posiela ako spravu na jabber.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #18 kdy: 29. Říjen 2012, 16:26:16 »
Ano, presne to som napokon vcera spravil. ma to len malicky neduh, ze netusim, ci mi zobrazi prispevky z fora, ktore pridu do vlakna Reset, takze to mam este vo Firefoxe. No a TB vzdy zboarzuje suhrn, hoci to nemam zaciarknute ani pri  konkretnych RSS-kach, ani v celom tom priecinku. Ale Link na stranku sa da celkom rychlo odkliknut cez plosne prezeranie. Takze som si to cez newsfox exportoval aspon do opml a importoval do TB a vybavene.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 329
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #19 kdy: 30. Říjen 2012, 13:08:28 »
Ahoj,
No rss za autentifikaciou ma mata uz dlhsie, aj som v hlave nosil jeden napad, ako by sa dalo thunderbird presvedsit, nech sa sam prihlasuje, ale kym to chybalo iba mne, tak to nebolo dost otravne na to, aby som sa do toho pustil. Tuhla riesenie:
Cely problem spociva v tom, ze meno a heslo ktore ti umozni pristup sa zadava do stranky a nie ako nejaka basic authentication s ktorou by si thunderbird vedel poradit. Ked sa vo firefoxe uspesne prihlasis, tak si forum unss u teba zapise cookie, ktore dokazuje ze si prihlaseny a potom mozes pracovat. Thunderbird pouziva rovnako ako firefox celu masineriu, ktora umoznuje browsovat po webe a rozumie aj cookies, len treba do thunderbirdu nejako dostat cookie z fora unss, aby vedel cookie fora pouzit pri prihlasovani sa na rss. Najjednoduchsi postup je opisany nizsie (mozes robit aj cachre s exportom a importom cookies, ale toto sa mi zda byt viac handy):
1. otvor si error console (chybovu konzolu) v thunderbirde (najdes ju v nastrojoch)
2. Do policka "kod" napis resp okopiruj toto:
Components.classes['@mozilla.org/appshell/window-mediator;1'].getService(Components.interfaces.nsIWindowMediator).getMostRecentWindow("mail:3pane").document.getElementById("tabmail").openTab("contentTab", {contentPage: "http://forum.unss.sk"});
a daj enter
3. v thunderbirde sa ti teraz otvorila nova zalozka, v ktorej mas otvorene forum unss. Standardne sa prihlas a v zozname v ktorom urcujes na ako dlho sa chces prihlasit vyber nastalo.
4. Po uspesnom prihlaseni zatvor zalozku.
5. mozes si overit, ci mas v thunderbirde v cookies potrebny zaznam pre forum unss (nastroje/nastavenia/bezpecnost a tam klik na tlacidlo zobrazit cookies, v strome najdes aj forum.unss.sk)
6. Odteraz vzdy ked bude thunderbird checkovat rss na fore, pouzije cookie a teda forum bude chapat thunderbird ako prihlaseny a bude servovat vsetko k comu mas pristup.

cele by sa to dalo urobit aj pomocou nainstalovania nejakeho rozsirenia, ktore ti umoznuje otvarat stranky v taboch thunderbirdu, to sa mi zdalo byt ale zbytocne. Ak sa ti tento postup nepaci, tak sa skus poobzerat po nejakych rozsireniach.
Peter Lecký, Stopka n.o.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #20 kdy: 31. Říjen 2012, 08:33:12 »
Dobry navod, ja som pri zaciatku prispevku uvazoval o nastaveni forum.unss.sk ako uvodnej stranky v message pane. Tam by si sa prihlasil a potom opat odciarkol zobrazovanie uvodnej stranky...
Marek Macko
administrátor fóra

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #21 kdy: 7. Listopad 2012, 09:13:33 »
Ondro, ak  nechces zobrazovat suhrn, pozri ponuku Správa/Správy informačného kanála otvárať ako, tam sa to da nastavit. A ak nepouzivas suhrn, mozes na Petov hack pokojne zabudnut a prihlasit sa priamo z otvorenej stranky.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #22 kdy: 10. Listopad 2012, 10:43:23 »
Vyskusal som petov postup, funguje, vidim tu testovaci prispevok. S tym zobrazovanim sprav mam zaciarknute predvoleny format, skusil som aj webovu stranku, ale akosi nepomaha.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #23 kdy: 10. Listopad 2012, 12:13:24 »
Predpokladam, ze sa ti spravy zobrazuju v okne, nie v tabe. Riad sa mojim predoslym prispevkom, nie nastaveniami uctu. Malo by to fungovat, mne to tiez nebolo hned jasne, preco sa to nesprava podla toho, co zaciarknem v nastaveniach uctu.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #24 kdy: 10. Listopad 2012, 20:37:22 »
Kriste, mna porazi:-) Ja som to nasiel v menu zobrazit a ono je to este aj v menu sprava... Takze ano, slubujem, teraz to uz funguje. Ale dost dobre nechapem, preco sa to urcuje pre konkretny rss ucet, potom pre konkretny kanal v sprave odoberania a potom mas este aj dve moznosti  hned v menu zobrazit a v menu sprava.

sitaa

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:Firefox (Mozilla Firefox)
« Odpověď #25 kdy: 14. Listopad 2012, 10:26:36 »
so záložkami som mala aj ja problém v minulosti.
Lenka

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Useragentswitcher a UAControl(ako na starý Facebook)
« Odpověď #26 kdy: 14. Únor 2013, 09:26:25 »
Včera sme boli svedkami náhlej zmeny mobilnej verzie Facebooku. Neviem ako vy, ale ja som z nej dosť zmetený. Napríklad ak nájdem nejaký status a chcem si prečítať komentáre, musím čítaním po slovách prejsť na slovo "komentáre" a stlačiť Enter, pričom NVDA ani nehlási, že je to nejaký prvok. Ale komentáre sa rozbalia. Správy sa mi nepodarilo aktivovať pre zmenu vôbec. Ak sa vám darí túto verziu používať napr. aj s JAWSom, tak mi do odpovede napíšte ako a zvyšok textu pokojne odignorujte.
Ak ste už stihli rozmlátiť klávesnicu, alebo sa u vás objavujú iné abstinenčné príznaky, mám pre vás aspoň dočasné riešenie. Je trochu krkolomné, lebo treba pred každou návštevou aktivovať jednu položku v podmenu.
Budete potrebovať Mozillu Firefox (nejako som zatiaľ nepátral po riešení pre Explorer).
Doplnok Useragentswitcher bude Facebooku tvrdiť, že ho navštevujete z mobilu, prípadne z prehliadača Internet Explorer 6. Facebook vám na základe toho pošle stránku optimalizovanú pre mobilné telefóny, na ktorú sme boli zvyknutý.

Inštalácia:
1) Otvorte stránku doplnku Useragentswitcher
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/user-agent-switcher/?src=search
2) Kliknite na odkaz pridať do Firefoxu
3) Postupujte podľa pokynov na obrazovke, na konci je vyžiadaný reštart Firefoxu

V menu nástroje nám teraz pribudla položka  default user agent. V nej sú také možnosti ako Iphone 3 alebo aj Internet Explorer. Úplne postačí, ak v menu Internet Explorer vyberiete Explorer 6.
Teraz skúste otvoriť stránku m.facebook.com.
mali by ste dostať predošlú verziu. Ak pôjdete potom na iné stránky, odporúčam prepnúť v menu user Agents na default, inak sa niektoré stránky nemusia zobraziť vôbec.
Ako som písal vyššie, toto riešenie je asi dočasné, neviem, čo si FB prichystá nabudúce.

Edit:
Vojta Polášek odporúča iný doplnok, ktorý toto vie nastaviť pre konkrétnu adresu, takže odpadá potreba sa stále prepínať. Zdroj:
http://vojtapolasek.eu/2013/02/vratte-mobilnimu-facebooku-jeho-jednoduchost/
pre konzistentnosť tohto príspevku kopírujem aj text článku.
Vraťte mobilnímu Facebooku jeho jednoduchost
Posted on Čtvrtek, 14. únor. 2013
Pokud používáte stejně jako já mobilní verzi oblíbené sociální sítě Facebook, nejspíš jste si všimli, že se její rozhraní velmi změnilo a vůbec neodpovídá tomu, na co jste byli zvyklí ještě před pár dny. Nevím, co k tomuto Facebook vedlo, ale pravděpodobně začal při přístupu na mobilní verzi zjišťovat, z jakého prohlížeče se přihlašujete a podle toho vám servíruje stránky. No a my, co používáme mobilní verzi z počítače, jsme tak trošku nahraní.
Na štěstí se tento problém dá velmi jednoduše řešit. Podstatné je přesvědčit Facebook, že na něj nepřistupujete z počítače ale opravdu z mobilního zařízení. O to se starají HTTP hlavičky a také jedna informace, které se říká user agent. Tato informace v sobě obsahuje identifikaci vašeho prohlížeče a používá se k všelijakým věcem – od optimalizace stránek pro různé prohlížeče až po špehování.
Na první řešení jsem narazil na tomto vláknu ve foru, není to však podle mě dokonalé a po pár minutách googlení tu mám zlepšovák. Doporučovaný doplněk User agent switcher dělá to co potřebujeme – změní našeho user agenta, změní jej však pro veškeré naše brouzdání – což nemusí být vždy žádoucí. Pokud třeba s user agentem nastaveným na mobilní telefon zabrouzdáte na Google, dočkáte se velké změny celého rozhraní.
Řešením je doplněk UAcontrol
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/uacontrol/
který vám dovolí nastavit si user agenta jen na některé domény, v tomto případě m.facebook.com. Neměl by být problém používat tyto dva doplňky současně.
Takže stačí doplněk stáhnout z odkazu výše, a v jeho možnostech kliknout na tlačítko “Add”. Jako doménu vyplňte “m.facebook.com” (bez uvozovek) a jako user agenta nějaké označení mobilního prohlížeče. Já používám třeba identifikaci pro Nokii E52:
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.4; Series60/5.0 NokiaE52-1/12.0.024; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1; en-us) AppleWebKit/525 (KHTML, like Gecko) BrowserNG/7.1.12344
Potvrďte a vyzkoušejte zajít na m.facebook.com, měli byste vidět staré známé jednoduché rozhraní.

« Poslední změna: 14. Únor 2013, 19:37:30 od ondrej_rosik »

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
nefunguje mi rozpoznavanie captcha cez Webvisum
« Odpověď #27 kdy: 14. Říjen 2014, 11:24:51 »
Ahojte, je tu este niekto, komu od isteho casu prestal Webvisum rozpoznavat Captchu? U mna sa to prejavuje tak, ze prvu rozpozna casto nespravne a pri kazdej dalsej vyhodi hlasenie, ze pockajte 30 sekund pred odoslanim dalsej poziadavky, chyba 33. Skusal som downgrade firefoxu, odinstalovanie a nainstalovanie doplnku, vypnutie download helperu, kedze som kdesi cital, ze to s tym obcas zvyklo kolidovat, ale zatial vsetko neuspesne. Pripadne ak to niekomu funguje, pouzivate najnovsi firefox?

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:nefunguje mi rozpoznavanie captcha cez Webvisum
« Odpověď #28 kdy: 14. Říjen 2014, 11:48:08 »
Ahoj,
mne tiez nefunguje a podla staznosti ludi na nete to nie je ojedinely jav. Takze som ho zatial zakazal.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 423
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:nefunguje mi rozpoznavanie captcha cez Webvisum
« Odpověď #29 kdy: 23. Listopad 2014, 22:29:30 »
dostal som info od kamaratky, ze jej to uz ide, mne momentalne tiez, takze snad sa to nejako spamatalo.