Autor Téma: tapin-radio  (Přečteno 9335 krát)

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
tapin-radio
« kdy: 6. Září 2010, 12:09:44 »
Pre všetkých priaznivcov Screamer-radia preposielam mail, ktorý do konferencie Fanda poslal Vítek Tapin (tuším tak sa volá:-)

"Mnozí z vás mě znají jako propagátora na poli přehrávačů rádií a s tím spojeným aktualizováním podobné databáze stanic pro Screamer-radio. V současné době
již spolupracuji s mnoha tuzemskými, ale i zahraničními mediálními subjekty.


Chtěl bych na tomto místě uvést vydání přehrávače s názvem Tapin-radio. Jedná se o přehrávač nové generace Screamer-radio se signifikantními změnami přispívající
ke konfortu programového prostředí. Blind-friendly přístupnost je samozřejmostí zejm. NVDA.

Stáhněte si nejnovější verzi nové generace Screamer-radio, tentokrát s názvem Tapin-radio
http://www.tapinradio.com/downloads/tapinradio_setup.exe

* - opraveno mizení částí aplikační nabídky
+ - Přidána nová překladová podpora pro databázi stanic, nyní kompletně v češtině
+ - integrovaný vyhledávač stanic dostupný rovněž pod klávesou E
+ - vylepšená manipulace s oblíbenými stanicemi, nyní možné i mazat
+ - přidán nový atribut genre, který je v mezích časových možností doplňován, při vyplnění žánru do integrovaného vyhledávače jsou nalezena rádia spadající
pod daný žánr
+ - Podpora formátu FLAC např. D-dur Českého Rozhlasu
+ - Vylepšené ošetření doby prodlev při výpadku streamované produkce či při počátečním navazování
+ - aktualizované Bass knihovny na nejnovější

Dále pro hlasitost jsou dostupné klávesy page-up/down 20% skoky kdekoli v okně programu, home pro max. hlasitost, end pro min. hlasitost, e pro vyhledávací
pole v okně programu, n začít a přestat nahrávat, d - další stream je-li k dispozici, p - předchozí stream, je-li k dispozici a v neposlední řadě také
důležitá v - vypnout přehrávání.

Samozřejmostí je čerpání z mé databáze stanic, nestane se tedy načtení déle než dva roky neaktualizované databáze ze stránek Screamer-radia, lze si v nastavení
nastavit interval, či stáhnout nejnovější v menu/soubor/Zkontrolovat aktualizaci databáze stanic, drobná změna terminologie, už nejsou Předvolené, ale
Databáze stanic.
Program je zatím dostupný pouze v instalační verzi, přenosnou ale vůbec v budoucnu nevylučuji. Nejprve ale musíme dotáhnout tuto, potom se zaměříme na
další, třeba i portable verzi. Přiznám se, že bych ji rovněž uvítal.

Jakékoli dotazy, postřehy či připomínky prosím směrujte v kontaktním formuláři mého webu, popř. vřele uvítáme jakékoli uživatele, kteří se přihlásí do
naší konference
http://groups.google.com/group/screamer_radio

pro odbřememení konference této.

Závěrem moc prosím každého o jakoukoli formu podpory projektu dále viz
http://tapin.uvadi.cz/podporte-me.php



s pozdravem
Vítek
http://tapin.uvadi.cz
"

Rozhranie sa celkom dá, ale pružnejšie funguje s NVDA ako s JAWSom. napríklad JAWS nevie dobre identifikovať strom s výsledkami hľadania a pri prehliadaní krajín a staníc občas "zabudne" prečítať položku.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #1 kdy: 6. Září 2010, 13:50:01 »
Som prijemne prekvapeny. Myslim, ze tie problemy s Jawsom su aj tak mensie ako bolo miznutie ponuk v screameri. Urcite vyskusam.

Btw, nevies, ako je to s licenciou? Ma suhlas od autora na pokracovanie vo vyvoji? Lebo pokial viem, tak Screamer nebol opensource...
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #2 kdy: 6. Září 2010, 16:06:35 »
no tvrdi, ze je to nova generacia screamer-radia, tak snad je vsetko po tejto stranke OK. este som zabudol dopisat podstatnu vec. Ak ste mali v screameri nejake oblubene, daju sa pouzit aj v Tapinovi, staci subor favorites.xml skopirovat do c:\documents and settings\uzivatel\tapinradio

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #3 kdy: 8. Září 2010, 11:40:29 »
program sa stale vivija, beta3 je na adrese
http://www.tapinradio.com/downloads/beta/tapinradio_setup.exe
vípis nových funkcii prikladám z mailu, ktorý dorazil dnes ráno do google groups.
"1. Při začátku instalace jsme dotázáni zda chceme instalovat jako portable verzi či nikoli. Podobně je to řešeno např. u RadioSure. Můžeme si tedy věci
instalovat na náš flashdisk a nastavení, oblíbené stanice apod. se budou ukládat samozřejmě také do složky TR na flashce. Rovněž je vylepšen installer
i o otázku, že složka Tapinradio již existuje a zda si přejeme tuto přepsat novou verzí. Také je vylepšený uninstaller a nyní odstraní opravdu vše.

2. Nyní používáme novější verzi Qt, třebaže nemyslím, že to bude mít nějak zvlášť vliv na přístupnost, ale snad nějaká drobná zlepšení ohlašování ve směru
k Window Eyes.

3. změněn kód pro zpracování metadat, takže by se už měla diakritika s ohledem na národní znaky zobrazovat správně, např. u Folk 320 kb/s mp3, nyní tam
hrají song obsahující slovo hádka, které je zobrazeno správně, problémy byly u ě š č a ř, tak prosím dejte vědět zda fachá či nefachá.

4. Také opraveno kódování v menu/databáze stanic u stanic např. Český Rozhlas, Radiožurnál, Černá Hora apod. nyní zobrazováno správně.

5. U Winmonitoru ohlašuje rozbalovací nabídky, jak je to u Window Eyesu?

6. v kontext menu u stanic ve výsledcích vyhledávání je možné přejít na webovou stránku rádia, je-li u konkr. stanice dostupná, tedy pokud takto nelze,
adresa dostupná není.

7. tlačítko hlasitosti není stále ohlašováno, je s tím zdá se více problémů než to na první pohled vypadá.

8. Ohledně zrychleného nahrávání, v příští betě zkusíme ošéfovat, jedná se jak správně uhodl Mirek o proces transkódování a převod vzorkovacího kmitočtu."

pietro4044

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 104
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #4 kdy: 8. Září 2010, 13:21:49 »
U niektorých používateľov bol problém s inštaláciou tejto aplikácie. V priebehu inštalačného procesu sa objavilo chybové hlásenie o nesprávnej konfigurácii. Autor doporučuje nainštalovať MX Visual c++, čím sa uvedený problém odstráni navyše toto opatrenie je vhodné aj pre iné aplikácie.
Vyššie uvedenú záležitosť si môžete stiahbnuť na:
http://tapin.uvadi.cz/soukrome/kodeky/vcredist_x86.exe

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #5 kdy: 4. Říjen 2010, 09:14:54 »
TR sa stale vyvija - v case pisania tohto textu je na stiahnutie verzia 1.13. Zhrniem zopar specialit: V databazi stanic je obnovena siet 101.ru, +doplnene dalsie siete. V samotnom softe pribudlo nahlasovanie nefunkcnych streamov +nahlasovanie novych stanic. Doozvucene tlacitka (tyklo sa tusim len pouzivatelov winmonitoru). Dalej vyriesene konflikty klavesovych skratiek. Prepracovane vyhladavanie (da sa hladat v sietach a podla zanrov). Aha a este v skorsich verziach bola dopracovana podpora pre portable instalaciu.
Soft ma za sebou uz aj vacsie uspechy: da sa najst na stahuj.cz a bola mu udelena cena za najlepsi software na Softoxi.com.
Oficialny web www.tapinradio.com je zatial paradoxne len v anglictine - postupne sa zaplna informaciami a snad bude casom aj lokalizovany.
Aktualna verzia je vzdy na linku
http://www.tapinradio.com/downloads/tapinradio_setup.exe
to pre pripad, ze by sa vam pri aktualizacii priamo z menu nespustil instalator- niektorym sa to obcas stava.
Ak hladate uzivatelsku dokumentaciu, je v cestine na
http://tapin.uvadi.cz/manual.php
necital som ju celu, ale mam pocit, ze v nej nie je celkom vsetko, takze treba hladat a experimentovat.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #6 kdy: 6. Říjen 2010, 11:22:37 »
Taaaak, pozeral som sa na najnovsiu verziu (vcera to bolo 1.13) a zacina sa mi to dost vyrazne pacit. V hlavnom okne pribudlo search menu, kde si mozeme vybrat, ci chceme hladat (zobrazit) stanice z urcitej siete, zanru alebo jazyka a uvidime ich v stromovom zozname. Presne taketo nieco mi v Screameri chybalo.

Zatial tam neviem vybrat inu ako predvolenu zvukovu kartu, ale to uz je skor na nahlasenie autorovi...
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #7 kdy: 7. Říjen 2010, 22:44:46 »
no ja som sa na to pytal, a  tapin pise, ze "bAno, to už máme v menu/nastavení/nastavení/rozšířené a hned 1. pole nadepsané "zvukové karty", kde si šipkami nahoru/dolů vyberete tu požadovanou." tak skus, ja tu mam zial len jednu.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #8 kdy: 7. Říjen 2010, 22:52:30 »
No ano, vybrat sa da, len sa to akosi neprejavuje. :) Stale hra cez predvolenu.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #9 kdy: 9. Říjen 2010, 09:51:09 »
no mozno by bolo fajn zverit sa s tym autorovi, ja som to chapal najprv tak, ze ta funkcia tam vobec nie je. Tapin je dost ustretovy, skus mu napisat na tapinek (zavinac) gmail (bodka) com. inak TR je aj na twitteri: www.twitter.com/tapin_radio

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 437
    • Zobrazit profil
    • blog
Re: tapin-radio
« Odpověď #10 kdy: 24. Říjen 2010, 12:25:37 »
Ahoj Marek a ostatní - skús verziu 1.20, Tapin vraj vyriešil vyberanie zvukových kariet.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #11 kdy: 24. Říjen 2010, 13:17:14 »
Ahoj. No pre mna nevyriesil. Ja som s tym prisiel do fora a snazia sa, ale mne to pod xp stale nejde. hoci uz funguje medzernik na zaciarknutie zvoleneho zariadenia, stale si to tvrdohlavo prehrava cez default. Ved uvidis, ked mi schvalia post. :)
Marek Macko
administrátor fóra

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re: tapin-radio
« Odpověď #12 kdy: 25. Říjen 2010, 08:42:14 »
Tak oficialna verzia 1.20 opravuje chybu s vyberom zvukovej karty, tento raz to uz funguje aj mne...
Marek Macko
administrátor fóra

silvia urminska

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re:tapin-radio
« Odpověď #13 kdy: 25. Červen 2015, 11:42:43 »
Aj ja som príjemne prekvapená a spokojná s Tapin rádiom. Počúvala som ho na notebooku pod OS Win 7  so slovenským Jawsom 13.0. Silvi