Foobar2000

Autor Téma: Foobar2000  (Přečteno 15146 krát)

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:zmena pismena playlistu
« Odpověď #15 kdy: 2. Únor 2015, 23:25:36 »
Ahoj,
Ak si nainstalujes Foobar ako prenosnu aplikaciu a budes ho mat na tej istej jednotke ako hudbu, bude to fungovat presne tak ako by si rada. A potom staci uz len rovnako na externy disk skopirovat foobar a hudbu tak, aby bola relativna cesta ta ista.

Ak nemas playlisty ulozene priamo vo Foobare ale externe napr. v m3u suboroch, mozes urobit to, ze playlist ulozis na tu istu jednotku, na ktorej je hudba. Vtedy sa pismeno jednotky do playlistu neuklada.

Edit: Cast o prenosnom Foobare beriem spat, plati to pre kniznicu, nie pre playlisty. Takze jedine ti ostava ulozit externe do m3u.
« Poslední změna: 2. Únor 2015, 23:35:28 od Marek »
Marek Macko
administrátor fóra

svoncinarova

  • Host
Re:prehrávanie audio stopy z Youtube priamo vo Foobare
« Odpověď #16 kdy: 4. Únor 2015, 13:00:33 »
ahojte,

ja len takuto vec.
ak chcem aby sa mi vsetka hudba na ktorej dam mimo foobaru enter posielala do playlistu docasne, (tak som si ho pomenovala) tak v preferences na Shell Integration zaciarknem Always send new files to playlist:, a vedla do policka napisem docasne. dam apply potom ok a funguje to.

da sa nieco podobne spravit aj pre plugin youtube?
 ze ked prehram cokolvek s youtube tak to najdem v playliste youtube a nie napr ako sa mi dnes stalo, ze som prehravany subor nasla v playliste trance a okrem neho sa mi vsetok doterajsi obsah toho playlistu zmazal...

egzistuje aj na toto nejaka rada?
« Poslední změna: 4. Únor 2015, 13:04:41 od svoncinarova »

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:prehrávanie audio stopy z Youtube priamo vo Foobare
« Odpověď #17 kdy: 4. Únor 2015, 19:22:14 »
Ahoj,
konkretny playlist, do ktoreho by hadzal vsetky linky z Youtube sa mu nanutit neda. Da sa to jedine tak, ze nedas na polozke, ktoru chces zo zoznamu vysledkov prehrat, enter, ale pojdes cez kontext a tam mas tieto moznosti:
1. Sent to current playlist and play - odoslat do aktualneho playlistu a prehrat (predvolene nastavenie, ktore sa ale da zmenit)
2. Add to current playlist and play - pridat do aktualneho playlistu a prehrat: prida polozku na koniec playlistu, v ktorom aktualne si
3. Send to new playlist and play - odoslat do noveho playlistu a prehrat: vytvori sa ti novy playlist, v ktorom budu prehravane polozky. Playlist je ale novy po kazdom pouziti prikazu, takze moze to byt casom celkom fajn neporiadok, ak si zabudneme pretriedit takto vytvorene playlisty.
4. Hold CTRL key to set it as default - drzte CTRL, aby ste prikaz nastavili ako predvoleny: toto je len pomocny text, nie polozka. Autor ma trosku divne predstavy o ponukach (este sa k tomu dostaneme). Tento tip budeme potrebovat. Sposobi, ze ak vojdeme do kontextu a najdeme polozku Add to current playlist and play a aktivujeme ju kombinaciou CTRL+Enter, nastavi sa tato akcia ako predvolena. Nabuduce uz teda nebudeme musiet lozit do kontextu, ale po stlaceni klavesu Enter na polozkach, ktore chceme prehrat, sa pridaju na koniec aktualneho playlistu.
5. Hold SHIFT key to close window - drzte klaves Shift pre zatvorenie okna: Tiez len pomocny text. Ak aktivujeme polozku z kontextu pomocou Shift+Enter, vykona sa pozadovana akcia a okno Youtube Source sa zatvori.

No a este k tym podivnostiam v kontextovej ponuke: Mozno si si vsimla, ze prikazy tam nie su uvedene presne tak ako popisujem. To preto, ze autor rozdelil prikazy do dvoch stlpcov. Ak chceme teda precitat cely prikaz, musime si precitat jeho prvu cast hornou a dolnou sipkou a jeho druhu cast najdeme v stlpci vpravo, cize pravou sipkou sa dozvieme kompletne znenie prikazu.
« Poslední změna: 4. Únor 2015, 19:28:43 od Marek »
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:prehrávanie audio stopy z Youtube priamo vo Foobare
« Odpověď #18 kdy: 5. Červenec 2015, 15:22:21 »
Ahojte, z casu nacas sa mi stava, ze sa prehavanie z youtube necakane zastavi asi tak 30 sekund pred koncom, tusite, co to moze sposobovat?

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
chcem na pretacanie pouzivat sipky. Pojde to?
« Odpověď #19 kdy: 24. Červenec 2016, 19:40:14 »
Ahojte,
Prave som tu riesil celkom delikatny problem s Foobarom. Jeden kamarat za mnou prisiel s tym, ze mu nefunguje pohyb po panely ponuk sipkami. Tak som samozrejme pohrabal nastavenia, vsetko mozne pozapinal povypinal, zavolal vidiacu osobu... az som nakoniec zistil, ze cely problem je v sipkach. Totiz on si nastavil sipky na pohyb po audio, teda pretacanie dopredu, dozadu. Cize mu funguje aj po stlaceni altu namiesto pohybu po polozkach v menu. Mne sa toto nestalo, lebo ja pouzivam na pretacanie sipky so shiftom. Cize otazka: Daju sa na pretacanie vo foobare nastavit sipky, ale tak, aby fungovali len v playlist view a nepretacali aj pri prezerani menu?

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:Foobar2000
« Odpověď #20 kdy: 24. Červenec 2016, 20:27:00 »
Po trosku dlhsom poste kratka odpoved: nie, nepojde to. :)
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
Ako prinutit fobar prehrat wavko, ktore je vlastne mp3
« Odpověď #21 kdy: 14. Listopad 2016, 13:10:32 »
Ahojte,
V nasej firme sme pred par dnami presli na novy vysielaci system. Ten si vsetko uklada vo formate mp3 256 kbps, 48 KHZ. lenze z nejakeho divneho dovodu si tieto svoje subory uklada s priponou wav. Teda je to mp3, ale pripona wav. Ja si obcas kontrolujem, ci su subory tam, kde maju byt a chcem vediet, ci aj hraju. Foobar mi ale takyto subor neprehra. Musim ich teda kopirovat k sebe, premenovat na mp3 a prehrat (lokalne premenovat nemozem, lebo v tom adresari mozem len citat). Zda sa mi to zbytocne zdlhave. Mam tu ale VLC, ktory taketo sialenstva prehrava. Otazka znie - dalo by sa to nejako docielit aj vo foobare? zatial mam teda dve moznosti. Bud nastavit na vsetky wavka u seba v pocitaci vlc (co mi velmi nevyhovuje), alebo kopirovat k sebe, premenovat, prehrat, zmazat. Co by ste odporucili? Architekturu draheho profesionaneho systemu zmenit nemozem.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
re: Ako prinutit foobar prehrat wavko, ktore je vlastne mp3
« Odpověď #22 kdy: 14. Listopad 2016, 13:45:08 »
Este som zabudol. Foobar pri pokuse prehrat takyto subor len ukaze, ze playback stopped. Ked dam file properties, ukaze pekne, ze je to stereo, 16-bit, 48, 256, mp3, este aj dlzka zda sa sedi. Len to odmieta prehrat. Co je sranda, tak ked ten subor premenujem na mp2 tak vtedy hra, hoci je to mp3. Povodne som myslel, ze sa to nejako zle importovalo zo stareho systemu, kde sme mali prave mp2.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 335
    • Zobrazit profil
Re:Foobar2000
« Odpověď #23 kdy: 14. Listopad 2016, 18:12:16 »
Ahoj,
Jej aky pekny problemik. Ak s tym nevie nieco rovno foobar, tak mi napada take "hrave" riesenie. :)
pouzit mklink na vytvorenie symbolickej linky s nazvom a.mp3 a tu potom poslat foobaru. Aj si to tu skusam, zda sa, ze to funguje. Snad mozem predpokladat, ze mas suborovy system ntfs (na fat32 alebo comsi podobnom by to bolo problematicke).
mklink potrebuje bezat ako administrator, takze by som asi postupoval nasledovne.
Cele by som to zbuchal v autohotkey, bude to par riadkov
1. V nejakom priecinku tmp (napriklad si vyrob c:\tmp) vymaz subor a.mp3, nech mame istotu, ze tam ziaden nieje
2. Pomocou schranky zisti cestu k suboru na ktorom je prave kurzor (pozri si riesenie v shortcuts u mna, tam to pouzivam)
3. mklinkom vyrob linku
mklink c:\tmp\a.mp3 %subor%
4. Ak sa podarilo, tak na nu zavolaj foobar 2000.
Takyto skriptik by som si zavesil na nejaku skratkovu kombinaciu, ktoru by som pouzival v explorery, alebo free / total commandery, proste bude to fungovat hoci kde.
Ako som uz napisal, mklink chce byt administrator, takze skript spusti ako admin. Z bezpecneho hladiska jemne nesimpaticke riesenie, ale tak je to prve, co mi napadlo.
Peter
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Foobar2000
« Odpověď #24 kdy: 15. Listopad 2016, 11:12:11 »
Pocuj, tebe to skutocne funguje? Ja som si zatial spravil jednoduchy skript, ktory na skratku posle na mklink cestu zo schranky a potom prehra subor C:\temp\a.mp3. Vysledok je takyto: V C:\temp mi skutocne vznikol subor, ktory sa vola a.mp3. foobar ho ale neprehra. Ked si vo foobare dam vlastnosti, smeruje to na povodny subor G:\ondrej\test\skuska.wav, ktory by teda mal hrat. Nieco bud robim zle, alebo narazame na problem ze je to windows 10 a funguje to tu trosku inak ako by sme cakali. Skusim ale este inu vec, ty mas v shortcuts aj nejake prehravanie rovno v ahk, schvalne skusim, co sa stane ak mu podhodim takyto sialeny subor. Alebo rovno ho necham urobit cely ten proces - skopiruj, premenuj, spusti? :D

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 335
    • Zobrazit profil
Re:Foobar2000
« Odpověď #25 kdy: 15. Listopad 2016, 14:30:07 »
No to kopirovanie a prehravanie sa mi zdalo byt strasne zdlhave ( mne by sa nechcelo cakat) preto som navrhol linku. A u mna to funguje. Testujem aj link na sietovy disk pripojeny na pismenko cez net use. Je ale pravda, ze som si neurobil rovno ahk script. Iba som spustil cmd ako admin, urobil som
mklink d:\a.mp3 h:\a.wav
a potom som skusmo prehral a.mp3 vo foobare a ide. Nechce sa mi vidiet, ze by to vo win 10 takto pobabrali. Ako posielas tu mp3 foobaru? Sak pastni ahk ak chces. Mozem rovno u seba vyskusat tvoj ahk.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Foobar2000
« Odpověď #26 kdy: 15. Listopad 2016, 15:00:44 »
Ano, kopirovanie bolo skor myslene ako for, to uz radsej to vlc. Ja to A.mp3 viem spustit a rovno cez explorer, teda idem na C:\temp\a.mp3 a dam enter a vysledok je ten isty. Skript vyzera takto
!^p::
{
Run, %comspec% /c mklink c:\temp\a.mp3 %clipboard%
sleep,1000
run,c:\temp\a.mp3
}

Potom spustim ahk, idem na subor a skopirujem ho do schranky. nasledne stlacim ctrl+alt+p. Foobar sa sice spusti, v playliste je subor, ale stale nehra. Okrem toho ked pozriem file properties, uz vidim ze otvoril ten povodny wav subor. Zatial to testujem u seba lokalne, mam tu jeden subor, ktory ma priponu wav, ale je to mp3.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 335
    • Zobrazit profil
Re:Foobar2000
« Odpověď #27 kdy: 15. Listopad 2016, 15:04:27 »
Skus este pre istotu spustit z ahk scriptu rovno foobar s parametrom v ktorom bude cesta k tomu suboru. Mozno tu linku dereferencuje windows explorer a foobaru preda ciel.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 440
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Foobar2000
« Odpověď #28 kdy: 15. Listopad 2016, 15:41:17 »
yeah, to je ono, teraz to funguje. Cize aj ahk ked zisti, ze je to prelinkovane, tak rovno posle na foobar povodnu cestu. Uzasne, akurat som v robote, tak to rovno odskusam aj na sieti.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 335
    • Zobrazit profil
Re:Foobar2000
« Odpověď #29 kdy: 15. Listopad 2016, 16:24:48 »
Vyborne :)
ahk to dereferencovanie nerobi priamo. Run predava svoj parameter exploreru rovnako, ako ked das na subore enter. Tvorcovia sa tymto zbavuju potreby programovat zistovanie asociacie content typov (bleh, vlastne vo windows pripon :(), urobi to za nich explorer, len po pri tom dereferencuje aj linky co je v tomto pripade nezelany vedlajsi efekt.
Peter Lecký, Stopka n.o.