Autor Téma: Hovoriace čítačky čipových platobných kariet  (Přečteno 39069 krát)

KS BA

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Hovoriace čítačky čipových platobných kariet
« kdy: 14. Březen 2011, 12:46:14 »
Po zavedení hovoriacich bankomatov uvažuje Tatra banka aj o zavedení hovoriacich čítačiek čipových platobných kariet. V tejto súvislosti nás požiadala o sprostredkovanie tejto informácie:

V súčasnosti prebieha konverzia pôvodných autorizačných  nástrojov  Grid karty a SMS kódu  za nový autorizačný nástroj Karta a čítačka. Ako dočasné riešenie ponúka Tatra banka možnosť využívať aj naďalej Grid kartu alebo SMS kód. Preto vyzýva zrakovo postihnutých klientov, ktorí si želajú zatiaľ ponechať pôvodný nástroj, aby sa jej prihlásili. Ak by aj boli už nastavení na nový nástroj Karta a čítačka, môžu požiadať o zachovanie pôvodného nástroja kedykoľvek prostredníctvom pobočky Tatra banky alebo telefonicky na službe Dialog ( 02 / 5919 1000, 6866 1000, 0850 111 100  ) alebo e mailom na adrese eic zavinac tatrabanka bodka sk. Hovoriace čítačky čipových platobných kariet im budú poskytnuté až budú k dispozícii.

Branislav Mamojka, predseda

UNSS - Unia nevidiacich a slabozrakych Slovenska

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Hovoriace čítačky čipových platobných kariet
« Odpověď #1 kdy: 14. Březen 2011, 14:51:26 »
Mňa by všeobecne zaujímalo, ktoré banky majú prístupné svoje elektronické bankovníctvo pre čítače obrazovky.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. Březen 2011, 22:54:54 »
Ja pouzivam slsp a ako primarny citac NVDA. Vo vseobecnosti sa da povedat, ze porusuju niekolko pravidiel pristupnosti (zle ohlavickovane tabulky, tazsie rozpoznatelny hlavny obsah, zle olabelovane formulare, ...), ale myslim si ze priemerny pouzivatel citaca obrazovky v ich ib urobi vsetky bezne ukony v rozumnom case. Pravdaze bolo by co zlepsovat a aj zlepsenia ktore si nevyzaduju nejak vela prace by pracu s ich ib dost zrychlili. Minule som robil medzinarodny prevod a prave vdaka zle olabelovanemu formularu v zle ohlavickovanej tabulke to bola vcelku otrava.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
Aplikacia Tatrabanka pre smartfony
« Odpověď #3 kdy: 4. Listopad 2015, 18:36:12 »
ahojte,
skusal niekto z vas aplikaciu tatrabanka pre smartfony? Ich internet banking je podla vsetkeho nepristupny (a zda sa, ze vo flashi este dlho zotrvaju), ale napadlo mi, ze mozno by bola cesta pouzit smartfon. Skusali ste to?

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
Re:Aplikacia Tatrabanka pre smartfony
« Odpověď #4 kdy: 4. Listopad 2015, 21:20:11 »
Ahoj,
mozno by bola cesta zmenit banku. :)

Ale teraz vazne: aplikaciu mam nainstalovanu a je celkom dobre pristupna. Jedina vec, co ma hneva je, ze nefunguje pohyb po editacnych poliach pomocou tlacidiel hlasitosti. Niekedy je teda celkom umenie zmazat zle napisany udaj. Chyba je nahlasena od januara tohto roku. Dalsia vec je, ze mobilnou aplikaciou neurobis uplne vsetko to, co cez internetovy IB.
Aplikacia Citacka, ktoru potrebujes napr. na autentifikaciu cez TatraPay, je pristupna bez nejakych problemov. Len jej sfunkcnenie urobis bud cez dialog TB, kde si vystacis bez pomoci vidiaceho, alebo ak sa das na autentifikaciu pomocou QR, ktoru je aj tak treba robit cez ich slavny IB, tak pomoc urcite budes potrebovat.
« Poslední změna: 4. Listopad 2015, 21:22:27 od Marek »
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Aplikacia Tatrabanka pre smartfony
« Odpověď #5 kdy: 4. Listopad 2015, 22:37:47 »
diky, to znie zaujimavo, minimalne do tej mieri, ze si to skusim nainstalovat a poexperimentovat.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #6 kdy: 19. Září 2018, 13:02:48 »
zda sa, ze lepsie casy cakaju aj tych, co chcu pouzivat internetovy prehliadac. TB chce postupne prejst na banking bez flashu. Neviem to uz otestovat, kedze nie som ich klientom, posielam clanok zo zive.sk
https://zive.azet.sk/clanok/134878/tatra-banka-testuje-internet-banking-bez-flashu-s-jednoduchsim-prihlasovanim/

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21. Září 2018, 21:37:52 »
Zato v slsp to s Georgom tak dobabrali pokial ide o pristupnost, ze celkom vazne uvazujem o zmene banky. ;(
Peter Lecký, Stopka n.o.