Autor Téma: Thunderbird (Mozilla Thunderbird)  (Přečteno 49152 krát)

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
Re:rss v programe thunderbird
« Odpověď #45 kdy: 26. Srpen 2015, 19:00:01 »
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:rss v programe thunderbird
« Odpověď #46 kdy: 26. Srpen 2015, 22:47:16 »
No vyborne, toto presne som hladal akurat vo vlakne thunderbird :D takze to krasne funguje aj s dennikom N.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #47 kdy: 22. Říjen 2015, 14:07:31 »
ahojte,

uz som si na gmaile aj v thunderbirde pekne ponadstavovala vsetky filtre a stitky pre moju postu, aby e-maili chodili tam, kam maju.
Ale na jedno som este neprisla.
Ci sa da niekde nejako urobit take, ze ked spravu v thunderbirde precitam a dam na nej delete, tak sa automaticky zmaze?
Skratka aby sa to neukladalo do vsetkich sprav?

Diky

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #48 kdy: 22. Říjen 2015, 18:30:34 »
Ahoj,
Ak spravne rozumiem tvojej otazke, tak shift+delete
Peter Lecký, Stopka n.o.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #49 kdy: 22. Říjen 2015, 20:55:05 »
to som si mmyslela aj ja,ale to neni ono.
ked som v nejakom vyfiltrovanom priecinku a na sprave stlacim shift delete tak odtial sice zmyzne, ale v všetky správy zostane.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 221
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #50 kdy: 22. Říjen 2015, 21:16:54 »
V Gmaili musis najprv pomocou delete do kosa a odtial natrvalo odstranit, inak ti tam spravy ostanu, ako pises.
Marek Macko
administrátor fóra

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #51 kdy: 22. Říjen 2015, 22:35:21 »
akurat, ze ja v gmaili v thunderbirde kos nemam.
Jedine co tam je je v lokalnych priecinkoch ze odpatkovy kos.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #52 kdy: 25. Říjen 2015, 13:39:56 »
ahojte,

Chcela som povedat, ze aj ked som to ponadstavovala, tak zvuk mi stale hra len pri dorucenej poste, a nie pri inych.
mozno som pri filtrovani priecinkov urobila chybu v tom ze som nadstavila aby obchadzali dorucenu postu? Uz nechapem.

Ked idem do moznosti v thunderbirde tak mi na prvej zalozke okrem ineho cita:
Prehrať zvuk je to samozrejme zaciarknute
vedla je tlacidloukážka a ked na neho kliknem, tak mi zahra zvuk, aki mam v thunderbirde.
dalsi tab vedla je prepinacie tlacidlo na jedno prepnutie cita
Predvolený systémový zvuk pre novú správu
a na druhe cita
Použiť nasledovný zvukový súbor
s tym ze ja mam zaciarknute to prve.
Ked na tom dam tab, tak mi je precitane editačné iba na čítanie. Takze ani neviem kde je ten zvuk ktory mi hra ked stlacim tlacidlo ukážka.
no a potom je uz tlacidlo ok.


no a teraz mam urobene tie priecinky kde sa mi filtruju spravy.
tak som sa na jeden s nich postavila a v menu kontetovom som nasla
Mailbox Alert
a v tom su moznosti ako:
Default message
a
Default sound
hlavne to druhe mam zaciarknute.
pod tym je este nieco ako:
Alert for child folders (if they have no alerts themselves)
ale to sa ma asi netyka.
a potom je tam este
Edit Mailbox Alert alerts
a tam ked vojdem tak je tam
Default message
a pod tym
Default sound
a vedla obidvoch su tlacidla
Add, Edit a Delete.
takze ja si vedla
Default sound
klikam na edit a tam vidim strasne vela moznosti v ktorych sa neviem zorientovat co na co sluzi a co potrebujem a co nie.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #53 kdy: 25. Říjen 2015, 18:37:13 »
zdravim,

okey, tak som to vyriesila takto:
v moznostiach thunderbirdu som na prvej zalozke zmenila
Predvolený systémový zvuk pre novú správu
na moznost
Použiť nasledovný zvukový súbor
a vybrala si subor:
Windows Notify Email.wav
lebo som zistila ze to je ten co thunderbird povazoval za sistemovy. No a teraz to zdasa uz aj plugin bere.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #54 kdy: 25. Říjen 2015, 23:16:55 »
tak nic, nepomohlo to tak ako som si myslela.
ma niekto typ na iny plugin alebo na nejake nadstavenie registrov alebo na cokolvek co mi zabespeci, ze ked mi filtrovana sprava pride do nejakeho priecinka, tak mi zahra stale ten isty zvuk, ako ke dmi pride priamo do dorucenej posty? lebo uz som fakt bezradna.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #55 kdy: 27. Říjen 2015, 20:53:47 »
to, co pises sa mi zda velmi komplikovane, ja pouzivam tonequilla http://mesquilla.com/extensions/tonequilla/ jedina nevyhoda asi je, ze musis urobit este jeden filter aj na dorucenu postu v ktorom treba nastavit jednu akciu - prehrat zvuk. Ale zda sa mi, ze toto sme uz riesili a ze ani to ti z nejakeho dovodu neslo?

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #56 kdy: 28. Říjen 2015, 22:49:50 »
Ahojky Ondro,
Ja ale nemam problem so zvukom dorucenej posty, ale so zvukmi priecinkov na ktorych mam v gmailovskom imape nadstavene filtre. napr ze ked mi nieco pride s adresy konciacej na
@seznam.cz
tak  to ma obist dorucenu postu a poslat rovno do priecinka seznam.
a na takichto priecinkoch mam problem so zvukmi.
chcem aby mi vsade hral rovnaki, ako aj na dorucenu postu.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #57 kdy: 28. Říjen 2015, 22:58:01 »
Ahoj,
No ved ale to rozsirenie co ti ondro poradil je prave na to. Proste si ku filtrom, ktore ti presuvaju maily do inych priecinkov pridaj akciu play sound a nastav si tam zvuk aky chces. Ja to mam urobene tak a funguje to vzdy a spolahlivo.
Peter Lecký, Stopka n.o.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #58 kdy: 28. Říjen 2015, 23:02:19 »
Ahojky,

ale ako nadstavim, ze ked posta pride do toho a toho priecinka? uz ako nadstavit zvuk to vidim, je tam to play sound, ale ako filtru ukazat ze mi ide o taki a taki priecinok?

navyse to musim nadstavovat na kazdy prieicnok kam mi chodi posta zvlast.
Zatial ich mam malo ale ako budu pribudat ...

Chcelo by to nieco, nejaki plugin, ktoremu by som naznacila ze ano, vsetky priecinky, kam mi chodia spravy maju mat tento a jedine tento zvuk.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #59 kdy: 29. Říjen 2015, 19:12:43 »
Pockaj ja som z toho uz uplny blazon :D Ty chces na vsetky priecinky rovnaky zvuk? ale vsak to by mal zabezpecovat thunderbird standardne bez doplnkov. Mozno je problem v tom, ze filtrujes postu v gmaily a nie v klientovi, ale podla mna thunderbird vidi ze je to nova sprava a mal by zahrat zvuk, ak je to nastavene v moznostiach uctu.