Autor Téma: Thunderbird (Mozilla Thunderbird)  (Přečteno 44302 krát)

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #60 kdy: 29. Říjen 2015, 19:35:56 »
ano filtre som robila priamo na webe gmailu.
A na vsetkich som nadstavovala:
preskočiť doručenú poštu.
Asi preto na inych priecnkoch ako dorucena posta thunderbird proste zvuky neprehra.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 447
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #61 kdy: 29. Říjen 2015, 20:57:08 »
cize u teba je teraz taka situacia, ze to hra len ak to pride do dorucenej posty? Este preistotu, ked dorazi mail do nejakeho filtrovaneho priecinka, TB aj pise pri tom prieciku v zatvorkach pocet neprecitanych sprav? Mozno by som skusil zakazat vsetky doplnky, ktore maju toto riesit, ci to nepomoze.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #62 kdy: 29. Říjen 2015, 21:18:41 »
ahojky,
ano presne tak, Hra to iba, ked mi pride e-mail priamo do dorucenej posty.
a ano, ked idem sibkou po priecinkoch, tak mi precita kolko je tam novych e-mailov.
uz som vsetky doplnky co to mali riesit dala prec, ale hra to stale len pre dorucenu postu.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 339
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #63 kdy: 30. Říjen 2015, 08:32:06 »
Ahoj,
No kedysi sa na to dalo pouzit aj toto:
https://addons.mozilla.org/sk/thunderbird/addon/mailbox-alert/
Ale pozeram, ze sa to uz od konca roka 2013 nikam nehybe, takze predpokladam, ze s aktualnou verziou thunderbirdu to fungovat nebude.
Inak, mam tip. Pokojne si vyrabaj filter pre kazdy priecinok. Ked ich budes mat tak 30, tak ta zacne otravovat zistovanie, do ktoreho ze to priecinka prisiel novy mail a cele to prekopes :)) Ok, teraz si robim srandu, i ked mozno som v zivote len prilis netrpezlivy, ale neviem si predstavit, ze by som pri kazdom novom maile prezeral zoznam priecinkov aby som zistil, kam ten mail prisiel.
Pri troche googlenia som nasiel tento clanok, pozri sekciu imap, myslim, ze to je to, co potrebujes, to by si sa mohla vyhnut aj definovaniu filtrov a zvuk ti bude hrat ak ho nastavis iba klasicky v thunderbirde:
http://kb.mozillazine.org/Checking_for_new_messages_in_other_folders_%28Thunderbird%29
Ak si toto skusala a nefunguje, tak uz veru neviem. prinajmensom bez tych filtrov nie. :)
Peter Lecký, Stopka n.o.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #64 kdy: 30. Říjen 2015, 11:29:55 »
okey tak som na kazdom s priecinkov pozaciarkavala:
Pri získavaní nových správ pre tento účet vždy kontrolovať aj tento priečinok.
uvidime ci to bude teraz hrat.
ak hej tak mam problem vyrieseny.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #65 kdy: 30. Říjen 2015, 16:03:29 »
ahojte,

zatial to vyzera ze zaciarknutie tej polozky na priecinkoch pomohlo.
uz nerozumiem len jednej veci,
ze ked dam na akejkolvek sprve delete, tak ona sa objavi v priecinku vsetky spravy.
A ked idem do neho, a dam ctrl a a nasledne del. Tak oni sa tvaria ze sa vymazali, ale ked program zavrem a otvorim znovu, tak su tam zas vsetky nacitane.
Udivuje ma, ze v thunderbirde v tych priecinkoch imap nemam aj kôš.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 220
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #66 kdy: 30. Říjen 2015, 20:38:42 »
Skus v gmaili poprezerat, ake priecinky ti ma v imap zobrazit. Je to tam niekde, kedysi som to nastavoval, ale hladat sa mi to nechce.
Shift+Del ti v gmaili nepomoze, ako som ti uz pisal predtym. Mail musi ist najprv do kosa, aby sa dal odstranit navzdy.
Marek Macko
administrátor fóra

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #67 kdy: 30. Říjen 2015, 21:03:54 »
thunderbird mi asi nezobrazuje vsetky priecinky.
lebo som sa postavila na mail, dala som vytvorit zlozku napisala tam
Kôš
a ked som kliklkla na ok tak mi napisalo ze:
"Priečinok s týmto názvom už existuje. Zadajte iný názov."
ale ja ho nevidim.

pietro4044

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #68 kdy: 31. Říjen 2015, 10:54:33 »
A máš v menu zobrazenie/priečinky začiarknuté všetky priečinky

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #69 kdy: 31. Říjen 2015, 11:20:46 »
ano mam to tak.

ok, teraz som nadstavila celi thunderbird odzaciatku a odpadkový kôš mi uz v imape nabehol aj v thunderbirde.
Ale ked do neho aj nieco vymazem, a nasledne s neho von tak v thunderbirde to sice neni, ale na www.gmail.com v kosi ano.
ako je to mozne?
vsak ked nieco zmazem z kosa na androide, tak to na www.gmail.com proste uz neni. ale ked urobim to iste v thunderbirde, tak vo vebovej verzii to v kosi stale zostava. Ako keby nefungovala sinchronizacia alebo co....

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #70 kdy: 31. Říjen 2015, 11:28:44 »
no nic asi sa vzdavam hrania s imapom v thunderbirde, lebo toto uz je neunosne.
teraz ked vymazem spravu, tak padne do všetky správy.
a ked ju vymazem aj odtial, tak v kosi aj tak neni.
asi neviem ako mam imap v thunderbirde spravne nadstavit alebo co.......
asi budem nutena skusit nejaki postovy program co spada pod microsoft.
outlook 2007 alebo nieco take.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 220
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #71 kdy: 31. Říjen 2015, 15:49:02 »
Skusit to mozes, ale problem je ten, ze imap je v Gmaili divne naimplementovany, nie v Thunderbirde.
Marek Macko
administrátor fóra

pietro4044

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #72 kdy: 31. Říjen 2015, 17:20:18 »
Inak, s tymi kosmi je to trochu cudne. Naco sluzi odpadkovy kos, ktory sa vytvori ako priecinok v ramci uctu, ked pri gmaile sa spravy presuvaju do priecinka kos v ramci gmailu.

svoncinarova

  • Host
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #73 kdy: 31. Říjen 2015, 17:50:26 »
tak ok uz toho mam dost. Skusila som outlook 2007 a ..... Gmail budem zatial pouzivat len cez web, a na androide. Lebo nechapem ako to mam spravne nadstavit v postovom kliente aby to behalo ako ma.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 220
    • Zobrazit profil
Re:Thunderbird (Mozilla Thunderbird)
« Odpověď #74 kdy: 31. Říjen 2015, 18:29:27 »
Inak, s tymi kosmi je to trochu cudne. Naco sluzi odpadkovy kos, ktory sa vytvori ako priecinok v ramci uctu, ked pri gmaile sa spravy presuvaju do priecinka kos v ramci gmailu.
Novsi Thunderbird ho uz pri imape, ked vie, ze ide o Gmail ucet, nevytvara. Vlastne ja uz pomerne dlho mam len kos v podpriecinku Gmail.
Marek Macko
administrátor fóra