Ahoj,
Moja konfiguracia je nasledova:
- mam vypnute prehravanie zvuku v notifikacii o novych mailoch (to asi aj ty) aby sa mi thunderbird do zvukov nemiesal, lebo si ich chcem riadit filtrami
- Mam porobene filtre, ktore presuvaju maily do priecinkov podla nejakych pravidiel (podobne ako ty) a okrem presunutia k nim mam aj akciu prehrat zvuk so speci zvukom
- Ako posledny mam filter, (pozor, musi byt posledny v zozname) ktory testuje, ci policko "od" obsahuje zavinac (cize by mal byt vyvolany pre kazdy mail, ktory zostane po predchadzajucich filtroch v inboxe) a tento filter ma ako akciu prehratie zvuku.
Takto to funguje nasledovne:
- mail postupne prelieza filtrami a ak ho nejaky filter posle do nejakeho priecinka, tak sa dalsie filtre uz neaplikuju, pretoze mail uz nieje v inboxe.
- Vsetko co zostane v inboxe aj po prechode filtrami sa dostane k poslednemu, ktory na tom urcite zahra zvuk, lebo kazdy mail v policku "od" obsahuje @.
Nevsimol som si, ze by mi s takouto konfiguraciou niekedy prisiel mail, ktory nebol ozvuceny. Ale pravda je, ze som to ani nesledoval, teda nestriehol som v mailboxoch aby som zistil, ci to naozaj spolahlivo funguje.