Ahoj,
Ked tak kukam, tak by to podla mna cele malo fungovat takto:
V hlavickach spravy zvycajne hned na zaciatku najdes hlavicku X-Account-Key, napriklad
X-Account-Key: account2
Je to hlavicka, ktoru vytvara tb pri prijimani spravy a hovori, ze mail bol doruceny cez konkretny ucet. To account2 je identifikator konta, cez ktore bol mail stiahnuty, nasiel by si ho v prefs.js, to je ale nepodstatne.
Podla tejto hlavicky by sa tb mal rozhodnut, z ktorej adresy mail posle ak das odpovedat za predpokladu, ze pouzivas ten thunderbirdovy koncept lokalne priecinky. Z pre mna zahadnych dovodov ale plati, ze ak sa mailova adresa na ktoru bol mail doruceny nezhoduje so ziadnou identitou konta v x-account-key, tak sa pouzije primarna identita primarneho uctu, nie primarna identita uctu specifikovaneho v x-account-key.
Vyskusal som u mna. Mam 2 ucty, ktore mam oba smerovane do lokalnych priecinkov.
mrkvicka@a.sk,
mrkvicka.b.sk
Ak si poslem mail na jednu z tychto 2 adries a dam reply, tak to funguje ako treba. Ale pozor.
Na domene b som si vyrobil alias mailinglisty, ktory sa mi automaticky presmerovava na mrkvicka.b.sk
Ak dostanem mail na
mailinglisty@b.sk a dam nan odpovedat, tak sa mi ako odosielatel nastavi mrkvicka@a.sk, co je zrejme tvoj pripad.
Jediny workaround, ktory mi na toto napada, ak teda nechces robit nejaky zbesily fiddling s hlavickami mailov vo filtroch je, urobit si sekundarnu identitu na ucte mrkvicka@b.sk.
Teda menu>nastroje>ucty, tam najdes mrkvicka@b.sk a v sprave identit mu vyrobis novu identitu s mailovou adresou mailinglisty@b.sk.
Ak dam teraz odpovedat na mail ktory prisiel na adresu mailinglisty@b.sk (bol automaticky presmerovany na mrkvicka@b.sk), tak sa mi pekne nastavi from na mailinglisty@b.sk.
Dufam, ze som pochopil problem a ze je toto to, co hladas.

Strucne povedane, pre kazdu mailovu adresu, na ktoru ti chodia maily musi existovat vramci konta cez ktore ju stahujes identita s danou adresou, aby ju vedel tb spravne obsluzit.