Autor Téma: FreeCommander  (Přečteno 2154 krát)

admin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 99
    • Zobrazit profil
FreeCommander
« kdy: 4. Leden 2010, 13:15:47 »
Klasický súborový manažér s dvomi panelmi a mnohými funkciami. Umožňuje napríklad zobrazenie obrázkov v prehľadných náhľadoch, komprimáciu súborov vrátane rozdelenia archívu do viacerých častí. Program má integrovaný vlastný editor textových súborov, jednoduchú tabuľku ASCII znakov a umožňuje snímanie celej obrazovky alebo len aktívneho okna.

Odkaz na stránku programu: http://www.freecommander.com/index.htm
Peter Teplický
admin fóra ÚNSS
mail: peter(bodka)teplicky(zavinac)unss(bodka)sk

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:FreeCommander
« Odpověď #1 kdy: 2. Leden 2018, 13:34:40 »
Vedel by mi niekto pripomenúť nasledovné:
- Dá sa nejako vo Free commanderi označovať systémom ctrl+medzera? Funguje mi len označovanie cez ctrl+a alebo shift+end
- v súvislosti s tým: ak označím viac zvukových súborov, Free commander sa opýta, či ich chcem fakt všetky otvoriť. Odsúhlasím, ale do Foobaru odošle len jeden. Dá sa prinútiť ho, aby sa to jednak stále nepýtal a potom aby ich tam fakt aj všetky odoslal?

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 333
    • Zobrazit profil
Re:FreeCommander
« Odpověď #2 kdy: 2. Leden 2018, 14:41:50 »
Ahoj,
Ja pouzivam nejaku staru verziu, pretoze novsie verzie pouzivaju nejake prapodivne okienkove prostredie ktore je uplne nepristupne. Kontaktoval som autora, netvaril sa, ze by s tym chcel nieco robit. Na oznacovanie mi funguju klasicke skratky ako v prieskumniku, aj by som ti povedal co mam ako zapnute, ale zaciarkavacie policka su neozvucene uz aj v tej verzii ktoru mam. Aj by som sa uz na ten soft vykaslal, ale dost som si zvykol na niektore funkcie, ktore ine commandery zial nemaju. Tuhla aspon veci suvysiace s oznacovanim z mojho freecommander.ini, mozno ti to pomoze, nachadzaju sa v sekcii [Form]:
FilePanelRowSelect=1
FilePanelSelectPerDragging=1
NcSelectMode=0
NcSelectExtended=0
NcSelectRightMouse=0
NcSelectSpaceDown=0
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:FreeCommander
« Odpověď #3 kdy: 2. Leden 2018, 15:28:11 »
no vsimol som si ze pokazil okno s nastaveniami, inak sa zatial zda ze by s tym slo pracovat, skusim pozriet ten konfigurak a poexperimentovat.

peter

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 333
    • Zobrazit profil
Re:FreeCommander
« Odpověď #4 kdy: 2. Leden 2018, 15:33:54 »
Nuz takmer kazdy dialog v ktorom su zaciarkavacie policka je pokazeny. Policka ktore boli v predchadzajucich verziach su ok, tie ktore pribudaju od isteho casu (zrejme odkedy pouziva nejaku novu verziu tej kniznice na tvorbu gui) su zle. Napriklad kopirovanie, presuvanie, porovnavanie priecinkov, mass rename, proste vsetko.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:FreeCommander
« Odpověď #5 kdy: 2. Leden 2018, 16:02:16 »
Smutne. Mam to takto nastavene a nefunguje. Nasiel som tu ale nejajku starsiu verziu kde sa to sprava tak, ako by clovek cakal, tak asi skusim tu.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:FreeCommander
« Odpověď #6 kdy: 2. Leden 2018, 17:31:40 »
vyriesene. je tam nastavena skratka, ze aktuálna cesta do príkazového riadka na skratku ctrl+medzera. Stacilo zmazat tuto skratku a oznacovanie uz funguje. To pre pripad, ze by niekto skusil aktualnu a novsie verzie a narazil na tento isty problem.