Autor Téma: 3g modem a pre citace obrazovky nepristupny mobile partner  (Přečteno 12339 krát)

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
3g modem a pre citace obrazovky nepristupny mobile partner
« kdy: 10. Listopad 2011, 13:05:31 »
Ahojte,
Nieje to tak davno, co sa mi dostal do ruk 3g modem od spolocnosti huavei. Kupil som si ho v O2 a po nainstalovani driverov a aplikacie mobile partner, ktora sa da pouzit na manazovanie pripojenia, smsiek, kontaktov a simkarty, som zistil, ze aplikacia je nepouzitelna s citacom obrazovky. Znama pouziva podobny modem (ina rada, ten isty vyrobca) ktory si kupila v orange. Ukazalo sa, ze jej verzia mobile partnera je viac menej pristupna. Pri nvda s objektovou navigaciou a plosnym prezeranim a pri jawse s jaws kurzorom sa da viac menej bez problemov pracovat so smskami, kontaktami, nastaveniami modemu, sledovanim prenesenych dat, vlastne asi so vsetkym co aplikacia ponuka.
Ak mate aj vy nepristupnu verziu mobile partnera a chcete modem vyuzivat aj na ine veci ako na pripojenie (ak vam staci pripojenie, tak uplne staci ak vam niekto vidiaci, alebo aj vy sami napr pomocou vaseho ozvuceneho telefonu na simke ktoru chcete v modeme pouzivat vypnete overovanie pinkodu. Potom staci modem pripojit do pocitaca, pockat par sekund a pripojit sa cez moznosti pripojenia a teda mobile partner uplne obijst), tak si mozete nainstalovat mobile partner ktory najdete tu:
http://jelenovipivonelej.info/d/pub/mobilepartner.zip
Zverejnenim tohoto odkazu tusim porusujem nejaky zakon, takze v pripade ze poputujem do zalara, poprosim vsetkych stastnych a spokojnych pouzivatelov o obcasnu navstevu. Do makovych kolacov pilky neskryvajte, chutili by potom tak zelezito. :)
1. nainstalujte a potom odinstalujte mobile partner ktory sa nachadza na vasom modeme. Tento prostocvik je najlahsou cestou, ako z vaseho modemu do pocitaca nainstalovat driver ktory je potrebny na fungovanie modemu. Zip na linke vyssie nejake drivery obsahuje, ale mozno prave nie ten, ktory potrebuje vas modem.
Ti z vas, co neradi prostocvicia sa mozu uchylit ku komplikovanejsej metode instalacie driverov. Tie sa skryvaju v subore data.bin v priecinku "mobile partner" ktory je zamaskovany zip archiv a okrem ineho obsahuje aj drivery a konfiguraciu modemu. Aspon na mojom modeme je to tak.
2. stiahnite zip na vyssie uvedenej adrese, rozbalte ho a spustite program autorun.exe, cim zahajite instalaciu.
Po instalacii a spusteni mobile partnera sa nenechajte uvadzat do rozpakov nazvom profilu ("orange") v pripade ze pouzivate o2 alebo ineho providera. Konfiguracia pripojenia je tak inteligentne naskriptovana, ze profil orange sa pripoji aj so simkou o2 a pravdepodobne aj simkou akeho kolvek ineho poskytovatela.
Ak Vam nieco nefunguje, alebo funguje inak ako by sa malo zdat podla tohoto textu, tak sa prosim podelte. Pomozete tym dalsim pouzivatelom.
Peter
« Poslední změna: 22. Únor 2013, 09:53:39 od Marek »
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:3g modem a pre citace obrazovky nepristupny mobile partner
« Odpověď #1 kdy: 28. Září 2016, 11:25:34 »
Ahoj,
Mne sa pokazil moj starucky modem a vcera som si bol vziat novy. Lenze som blbec odinstaloval tu staru aplikaciu a tato nova je veruze fakt nepristupna. Edit pole pre zadanie pinu sa ani netvari ako edit pole no a po zadani sa uz pripajam radsej rovno cez system. chcel som otestovat tuto tvoju, ale ukazuje mi to chybu 404. bol by som zvedavy, ci by bezala na win desat.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28. Září 2016, 12:11:48 »
ahoj,
Linka je opravena, vyskusaj.
Peter
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #3 kdy: 28. Září 2016, 18:35:24 »
Nuz zatial mi to nefunguje. Po odinstalovani povodneho mobile partneru, nainstalovani toho z linku a pripojeni modemu sa stazuje, ze je tu "customized version" a pyta sa, ci ju chcem odstranit. Dam, ze nie. Nasledne na chvilku vyskoci okno mobilepartner, ktore ale potom zmizne. Po spusteni z plochy sa opakuje situacia z oknom, ktore sa otvoria  zavrie. Ak dam spustit ako spravca, tak sa aspon dozviem, ze " stub received bad data" a mozem to zavriet OK. To iste sa deje aj ak je modem odpojeny. Takze minimalne pod win desat tato verzia zda sa nefunguje spravne. Verziu z toho stareho uz nevydolujem, nahodna pani mi vo vlaku pri pokuse vstat a ist na WC nan sadla a zlomila ho. Keby ste videli, ako krasne sa ohol, to by som neveril, ze to spojenie medzi usb portom a zvyskom toho zariadenia je take ohybne :D

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #4 kdy: 28. Září 2016, 18:55:43 »
Ale jedna pozitivna sprava v suvislosti s tym je: ochrana pin kodom sa da vypnut priamo vo windowse. Po nainstalovani nam pribudne v sietach nazov siete,u mna orange internet. To potvrdime, aktivujeme tlacidlo dalsie moznosti a tam mozeme zmenit alebo uplne vypnut pin. Inak teoreticky je mozne, ze by to nejako mohlo vediet citat aj sms spravy a kontakty, pravdepodobne to ale riesia tie metro aplikacie typu ludia a podobne, ktore pokial viem nie su velmi pristupne.