Autor Téma: ozvuceny telefon od t-comu  (Přečteno 25858 krát)

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
ozvuceny telefon od t-comu
« kdy: 14. Listopad 2012, 09:15:23 »
Ahojte,
Mozno ste uz zaregistrovali, ze t-com ponuka ozvuceny telefon (nokia
c5) s predinstalovanym citacom obrazovky talks, za cenu telefonu bez
citaca obrazovky, resp telefon mozno dostat aj ako akciovi k niektorim
pausalom. Neviem podrobnosti, trochu viac informacii najdete tu:
http://www.telekom.sk/specialne-telefony/index2.html
A este viac informacii snad rovno na pobockach t-comu. Pytajte sa na
ozvucene telefony pre ludi so zp.
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:ozvuceny telefon od t-comu
« Odpověď #1 kdy: 15. Listopad 2012, 13:08:48 »
peto nemas nahodou niekde recenziu Talks Zooms, co si kedysi pisal? Na stranke opori nie je.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15. Listopad 2012, 14:42:33 »
Pytal som sa na to a na moje prekvapenie som sa dozvedel, ze nainstalovat si talks and zooms za ucelom napisat porovnanie s inym softwarom je v rozpore s licenciou softwaru :) takze zverejnenim toho porovnania by doslo k poruseniu licencie. V sucasnosti sa zistuje, ci to v Belgicku myslia uplne vazne, ak by nahodou nie, tak by sa to mohlo zverejnit.
V podstate su ale tie softy rovnocenne. Kazdy ma svoje pre a proti, ak by som si mal ja teraz vyberat ci talks alebo speak, tak by som nemal nejaky argument, ktory by hovoril jednoznacne pre jeden z tych softwarov.
Na speaku sa mi pacia profily, na talkse zase pokrocila praca s objektami, na speaku sa mi nepaci mizerny preklad s kopou pomerne nejasnych prekladov, v talkse sa ale cas od casu cosi divne takisto najde, teda ani ten preklad nieje bez chyby. Tak, a uz som to porovnal, a huraaaaa do zalara! Este vam sem pastnem mail od Rasta Gulasu, ktory na studentske mailinglisty poslal podrobnosti o tej t-com veci (tentokrat snad bez balansovania na velmi ostrej hrane bezpochyby zmysluplnych zakonov ;)) on suhlasil so zverejnenim)

Ahojte,

na doplnenie informacie od Petra:

mobil Nokia C5-00 MP5 so specialnym softwarom pre nevidiacich TALKS&ZOOMS
je mozne kupit na ktoromkolvek T-Centre. Moze sa vsak stat, ze telefon
nebudu mat aktualne k dispozicii na priamy odber, vtedy telefon objednaju;
ak zaujemca o telefon je uz zakaznikom Slovak Telekom, telefon mu doruci
kurier.

Kupit si tento specialne upravney telefon maju pravo iba zaujemcovia,
ktori su tazko zdravotne postihnuti a ktori potrebuju takto upraveny
telefon na zabezpecenie rovnocenneho pristupu k telefonnej sluzbe - teda
zrakovo postihnuti - co je potrebne dolozit dokladmi (preukaz TZP).
Moznost zakupit si telefon sa neviaze na ziadnu dalsiu podmienku
(nepodlieha ziadnemu schvaleniu a pod.), telefon je teda mozne kupit si aj
bez telekomunikacnej sluzby. Mozete si teda kupit samotny telefon a
nasledne ho pouzivat so SIM kartou od ineho operatora, ale mozete si kupit
telefon aj spolu so sluzbou T-Moblie a pripadne vyuzit aj akciu s
viazanostou, ak je sa v danom case ponuka, a mat telefon za nizsiu cenu.

Pokial mi je zname, aktualna predajna cena samostatneho telefonu vratane
specialneho softwaru bez SIM karty je 129,00 EUR vratane DPH.  Zaroven je
tento telefon aktualne zaradeny do takmer vsetkych prebiehajucich akcii
(Happy, Podla seba, Viac a dalsie). O detailoch akcii je vsak potrebne
podrobne sa informovat na T-Centrach.

:rasto
Peter Lecký, Stopka n.o.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #3 kdy: 15. Listopad 2012, 20:35:02 »
Aha, no dobre, toto mi aj tak celkmo staci, poohliadnem sa po nejakej demo verzii. preco ma to zaujima nebudem pisat, to by zas mohlo dostat do zalara mna.

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16. Listopad 2012, 10:54:31 »
A je to vôbec ešte aktuálne? Lebo na callcentre mi povedali, že to je staré už niekoľko rokov, len sa mi to nezdá, keď C5 nie je starý telefón.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. Listopad 2012, 10:58:53 »
Je to stare par dni, takze teta na call centre o tom zrejme este nevie. Zda sa mi, ze to rozbehli od novembra.
Peter Lecký, Stopka n.o.

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16. Listopad 2012, 14:49:22 »
No tak som si to zisťoval na obchodnom mieste, takže podľa nich je to na jedenásťeurový paušál s viazanosťou na dva roky.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. Listopad 2012, 14:55:52 »
No este stale mam guraz tvrdit, ze na call centre sa mylia. text ktory som preposielal napisal chalan co robi v t-come a pisal o tom, pretoze ma info z prvej ruky.
Proti call centru trosku hovori aj pokus ineho cloveka, ktory dnes pracovnika na call centre presviedsal o existencii takeho telefonu, az kym mu nebol ponuknuty sms pausal pre nepocujucich. ;) Oci, usi, vsetko jedno, proste si postihnuty -> nahodne si vyber z nasej ponuky. Asi bude treba trosku pockat, kym spravne informacie prebublu celou tou piramidou :)
Peter Lecký, Stopka n.o.

Roman

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 16. Listopad 2012, 15:53:48 »
Pekný deň. No rozhodne sa netreba vzdávať - chaos je sôosobený tým, že služba bola zavedená 6.11.2012 a popri ostatných akciách si ju pracovníci Telekomu ešte nemuseli ani len všimnúť. Platí v každom prípade to, že mobilný telefón NOKIA C5 s TALKSOM môžete žiadať ku každému paušálu, kde je tento mobil pre vidiacich predávaný bez TALKSU. Dostanete ho za cenu mobilu pre vidiacich. Tiež je ho za 129 EUR (teda len za cenu telefónu) možné kúpiť aj bez viazanosti na nejakú službu a to je vyložene výhodná ponuka, pretože cena TALKSU nainštalovaného v týchto mobiloch je 240 EUR. Program nie len odčíta, ale aj zväčšuje, čo môže zaujať ľudí so zbytkami zraku. K danej veci chystáme aj presnejší článok, keď bude, hodím sem link. Trvajte na svojom, info je aj na stránkach Telekomu.

Tu sú všeobecné info o službách pre zdravotne postihnutých, kde sú aj info o mbiloch s TALKSOM: http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-podpora/dokumenty-a-pravne-informacie/informacie-pre-ucastnikov-so-zdravotnym-postihnutim/

Tu je niečo viac o TALKSE od Telekomu: http://www.telekom.sk/specialne-telefony/index2.html

Link na základný cenník neakciových telefónov: http://www.telekom.sk/swift_data/source/Documents/na-stiahnutie/telefony_zariadenia/tfx/neakciove_2012-11-15.pdf (hľadajte položku Nokia C5-00 MP (PRE NEVIDIACICH) na druhej strane cenníka - mimochodom cenník je z 15.11.2012, čižže rozhodne nie je starý niekoško rokov :) )

A na kompletyzáciu ešte link na stránku dodávateľa pre SR, kde môžete stiahnuť demo programu: http://www.opora.sk/na_stiahnutie

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #9 kdy: 18. Listopad 2012, 18:50:06 »
Asi si ale musime dat pozor na tuto klauzulu?:
Mobilné telefóny zakúpené od spoločnosti Slovak Telekom, a.s. sú blokované len na použitie so SIM kartou spoločnosti Slovak Telekom, a.s. Pri zakúpení mobilného telefónu za neakciovú cenu je zákazníkovi na základe jeho žiadosti mobilný telefón odkódovaný bezplatne na predajnom mieste. Pri zakúpení mobilného telefónu za akciovú cenu je mobilný telefón odblokovaný na základe žiadosti účastníka po uplynutí doby viazanosti a po uhradení poplatku podľa Cenníka.
Zdroj
http://www.telekom.sk/osobne/mobilne-telefony/
Znamena to, ze pri kupe cez kuriera treba asi navstivit T centrum a telefon odblokovat, ak ho maju priamo na mieste, tak by sa to teoreticky mohlo dat vybavit jednym vrzom.

Roman

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18. Listopad 2012, 20:20:37 »
Tu je link na sľúbený článok: http://www.opora.sk/content/pristupny_mobilny_telefon_bez_byrokratickych_komplikacii

Telefóny, ktoré sme inštalovali, sme netestovali zo SIMkartou iného operátora, takže na toto odpovedať neviem, ale je ceľkom možné, že by to mohol byť problém. Preto aj v článku zdôrazňujeme, že príspevok z ÚPSVaR SR má stále význam pre zachovanie zdravej konkurencie. V každom prípade sem určite hoďte Vaše skúsenosti.

Ono je totiž problém trochu i v tom, že zatiaľ nevieme, či Telekom bude prevádzať lecencie na svojich koncovích používateľov, alebo Vám licenciu po odblokovaní telefónu odníme.

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 19. Listopad 2012, 16:04:36 »
To je ale dosť dôležitá informácia o prenose tej licencie. No a môžem už povedať, že aj na callcentrách sú už informovaní.

Roman

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19. Listopad 2012, 16:29:11 »
Callcentrum sme urgovali a tie licencie, resp. ich prenos riešime. Rozhodnutie telekomunikačného úradu ale zrejme hovorí dokonca aj v prospech prenosu. Tak uvidíme, ako to dopadne. Nechcel som ale svätosväte tvrdiť, že to problém nie je, ak to neviem momentálne zaručiť.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 20. Listopad 2012, 09:09:34 »
Caute,
Tak naozaj nemozem nikde publikovat porovnanie tych dvoch softov. Pravdepodobne ho ale mozem poslat ak si ho vypytate. Cize ak by to niekto chcel tak mi napiste (peter zavinac jelenovipivonelej bodka info)
Peter Lecký, Stopka n.o.

Roman

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Ozvučený telefón od T-comu - prvé skúsenosti
« Odpověď #14 kdy: 12. Prosinec 2012, 13:15:02 »
Pekný deň. Po čase prinášame prvé skúsenosti s vybavovaním MT s programom TALKS&ZOOMS od Telekomu. Ako všetko nové, i tu sa objavilo niekoľko drobných zádrheľov, ktoré treba len prekonať:

1. Najzávažnejším je, že T-centrum v Levoči odrádza zákazníkov od kúpy MT u nich. Tvrdia, že vzhľadom na to, že sú len dealerom Telekomu, nedokážu takýto telefón objednať - jedine ak si zákazník zoberie od nich paušál. Inak posielajú ľudí do Popradu, kde je priamo pobočka Telekomu. Toto je ale hovadina. Ak chcete telefón zakúpiť bez viazanosti na paušál, trvajte na svojom, pretože predajňa v Levoči nepostupuje správne. Máme overené z marketingového oddelenia Telekomu, že takéto telefóny dostanete v každom T-centre bez ohľadu na to, či ide o dealerskú predajňu, alebo je T-centrum vo vlastníctve Telekomu. Pretože Levoča je tzv. mesto nevidiacich, považujeme toto za závažný problém a tak prosím informujte aj svojich známich, že je to blbosť. V prípade problémov sa telefonicky obráťte na informačnú linku Opory (044/4327922).

2. Niektoré predajne zdvihli cenu tohoto telefónu z 129,90 EUR na 150,00 EUR. Dnes Telekom vydal aktualizovaný cenník, ale cena NOKIE C5 ostala nezmenená. Preto trvajte na cene 129,90 EUR.

3. Ako sme predpokladali, telefóny sú blokované proti používaniu so SIMkartou iného operátora. Podľa všetkého je možné zažiadať o odblokovanie, len s tým ešte nemáme skúsenosti. Teda, či aj po odblokovaní Vám ostane v MT legálna licencia programu TALKS. Ak ste to niekto skúsili, napíšte sem prosím, ako ste dopadli.

Prípadne aj iné skúsenosti.