Ahojte,
V organizacii Stopka n. o. v ktorej teraz pracujem sme sa z viacerich dovodov rozhodli otestovat a nejako porovnat 3 citace obrazovky, ktore su v sucasnosti dostupne na nasom trhu.
Hlavny dovod preco chceme taketo porovnanie robit, je fakt, ze chceme sami sebe ale aj inym co sa pytaju odpovedat na otazku, ci je v sucasnosti este potrebne kupovat si citac obrazovky a ak ano, tak ktory si vybrat.
Na zaklade inspiracie z ceskej republiky (firma Spektra v minulosti robila jedno porovnanie) a zatial len takeho osobneho brain stormingu som dal dokopy excelovsky subor, ktory obsahuje nejaku hrst z mojho pohladu relevantnych porovnavacich kriterii. Chcel by som poprosit tych z vas, co by ste mali chut, aby ste si subor pozreli a sskusili navrhnut nejake kriteria, na ktore som ja zabudol, pripadne preformulovat tie, ktore sa vam z nejakeho dovodu (poprosim aj ten dovod

nepozdavaju.
Aj napriek tomu, ze hodnotenie kazdeho kriteria bude vyjadrene v bodoch, ktore bude mozne nakonci zcitat, nasim cielom nieje vyrobit rebricek citacov obrazovky, pretoze sa nazdavam, ze pojem lepsi a horsi je v tomto pripade relativny. Z vysledneho porovnania by mala vypadnut informacia, z ktorej by malo byt jasne, za akych okolnosti je vhodne pouzivat ktory citac obrazovky, nazaklade coho sa moze zaujemca o citac neskor rozhodnut, ktory citac obrazovky chce pouzivat. Celkom urcite napriklad nemozno povedat, ze ak citac obrazovky nedokaze bezat ako portable aplikacia, tak je jednoznacne horsi ako ten ktory to dokaze, pretoze mnoho pouzivatelov portable citac obrazovky nepotrebuje, rovnako excelentna podpora powerpointu je drvivej vacsine pouzivatelov nafigu (staci im zakladna praca), pretoze ich predstavivost a vedomosti o tom co je to "vizualne pekne" nepostacuju na to, aby dokazali vygenerovat vizualne peknu prezentaciu.
Tak konecne k veci. Na stranke
http://jelenovipivonelej.info/d/m/kriteria.xlsxnajdete vyssie spomenuty subor. Ak by ste sa k nemu mali chut vyjadrit, tak tak prosim urobte najneskor do nedele 10. marca tohoto roku. Netvrdim ze budem total ultra brutal drsny a vsetky namety dorucene po termine rovno zahodim(toto mozete pripisat na vrub mojej zvedavosti), ich zapracovanie vsak bude ohrozene, pretoze neskore namety budem citat len letmo a s pocitom, ze zvedavost je mojim prekliatim a vpazizmus tych co nevedia dodrziavat ziadne terminy (jasne, rovno ich zaradim do skatulky "ziadne terminy"!;) )je nekonecny.
Tesim sa na podnety a diskusiu. mozete ich pripisovat do tohoto vlakna, lenivejsi z vas (to su ti, ktorim sa nechce registrovat a svojimi postrehmi podnecovat hromadnu diskusiu - ta by mohla byt v tomto pripade vcelku inspirativna) mozu pisat na adresu peter.lecky zavinac stopka bodka sk.
Excelovsky subor by mal byt vcelku zrozumitelny, pri kriteriach kde to nieje napisane inak, chcem davat za kazdu splnenu polozku bod.
Peter Lecky, stopka n.o.