No, JAWS uz dlhsie nepouzivam, takze moje rady budu nie celkom take, ako by si asi chcela. Najprv v akom worde ti to necita poznamky pod ciarou? (2007, 2003...) Myslim, ze bude fungovat taky isty proces ako pri NVDA, teda kurzorom najst cislo poznamky pod ciarou a z menu zobrazit zaciarknut poznamky pod ciarou. Pozriet si danu poznamkua potom to zas v menu zobrazit odciarknut. Teda rychlo alt+b, k (word 2003) Mozno ale pre jaws existuje nejaka skratka, pozri jawsovskeho pomocnika, cast popular applications. Ak ti to necita ani tie cisla, tak to je horsie, ale take zle to snad nie je.
Co sa tyka formatovania chces to oznamovat priamo pri citani? lebo ak si to chces pozriet len na konkretnych miestach tak by snad mohla fungovat skratka jaws+F.
Detekcia jazykov - skus si spustit to centrum nastaveni a do policka hladat zadat detekcia alebo jazyk, pripadne preistotu aj language a detect, ak nie je Sk verzia este vonku alebo ju radsej nepouzivas. Odrazky a cislovanie netusim, keby ze to mam riesit tak by som preliezol to centrum nastavenia pohladal nieco okolo formatovania.
K tomu premenovaniu mi napada zas len problem s videointerceptorom, pripadne mozno len zle nastavenym rozlisenim. Skus si overit, ci mas nastavene veci tak, ako maju pre JAWS byt (teraz neviem ten dokument najst ale je to myslim aj v nejakej zakladnej slovenskej dokumentacii).
No a rozmyslam, ci toto aj odoslat, ale tak ber to ako navod od cloveka, ktory JAWS nepouziva, stratil vsetky kopie NVDA, nefunguje mu internet a ma po ruke len CD s JAWSom.