Autor Téma: VUB banking  (Přečteno 34054 krát)

Dzejn

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
VUB banking
« kdy: 5. Listopad 2013, 10:29:10 »
Zdravím, ma niekto skusenosti s tymto bankingom? Maju ho novy,ani predtym nebol kto vie aky dobry,ale teraz nedokazem zadat pri prevode kod banky. Nefunguje mi tam skratka alt+sipka dole a teda ho nedokazem vybrat zo zoznamu. Mozete napisat aj o bankingu inych bank. Ktory je dobry pre pouzivatela s jawsom. Videla som demo mbank a zda sa mi celkom dobry. Dakujem za odpoved a zelam pekny den.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
Re:VUB banking
« Odpověď #1 kdy: 5. Listopad 2013, 12:33:35 »
Zdravim,
buduci tyzden by som mal pomahat jednemu cloveku s VUB bankingom, tak zistim presnejsie. Podla toho, co si pamatam z predchadzajucich razov, novy banking nefunguje dobre s kombinaciou Jaws a Internet Explorer, o cosi lepsie je to vo Firefoxe, ale ten sa nam tusim rucal. Najlepsie sa osvedcila kombinacia NVDA a Firefox, kde fungoval aj vyber zo zoznamu len pomocou sipiek, bez pouzitia alt+sipky.
Marek Macko
administrátor fóra

Dzejn

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 5. Listopad 2013, 12:47:42 »
Ahoj, dakujem za reakciu. Vzdy som pouzivala len explorer,tusim som skusala kedysi aj mozilu,ale mi to nejako neslo,tak som sa vratila k exploreru. A co sa tyka citacov,mam len jaws. Asi by som mala pozriet aj ten tebou spominany. Len nie som velmi technicky zdatna...:) Som zvedava,co pri tom bankingu zistite.Suhlasim,ze explorer + jaws tam nikdy nebola idealna kombinacia,ale dokazala som tie prevody robit sama.

pohankova2

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 5. Listopad 2013, 13:20:20 »
Ahojte,
Aj ja sa tesim na Marekove postrehy. Teiz mam vub, a nie som spokojna s novym bankingom. Lenskoda, ze ked ja som cosi chcela, tak mi nikto neodpovedal vo fore. No ja si zadavam cez oartnerov platby takze zatial skuseníosti s tymto nie su, ale je to horsie - vacsinou, bohuzial, co je nove, je horsie s citacmi, predtym to bolo ak otak. Viem ze hovoriace bankomaty maju sporitelna neviem  kao su na tom a tatgrabanka najlepsie ale neviem ako je na tom s bankongi tieto banky. Ja som si uz na toto aj zvykla, neviem mbank, ci sa mi to  nezdalo tazsie a neviem, zatial kvoli nemu a si neodidem, neviem, aj ked mi povedali, ze zatial sa nechystaju robit hovoriace bankomaty...

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 5. Listopad 2013, 13:52:42 »
Ahoj,
No pokial sa nemylim, tak sporitelna ma jeden jediny hovoriaci bankomat, niekde v hlbinach nejakeho obchodneho centra v bratislave, kam predpokladam zivy slepec bez sprievodcu nepachne a ti so sprievodcom hovoriaci bankomat az tak nepotrebuju. :) Ale ak sa mylim, tak ma to vcelku potesi, lebo som klient sporitelne.
Ale k veci. Pouzivam aj ich internet banking a som s nim takmer spokojny. Neviem v nom o nicom, co by sa bez pohladu na obrazovku vyslovene nedalo urobit, nedavno som im pisal, pretoze by predsa len bolo co opravovat (dost nafigu urobene hlavicky v tabulke do ktorej sa zadava prevod, vdaka comu su v nej dobre urobene citace obrazovky nesmierne urecnene, cas od casu to chce pokutne triky na skok na hlavny obsah stranky,...), samozrejme bez nejakej konstruktivnej odozvy (bola len taka standardna, akoze dakujeme... super ze ste napisali...).
Mam rozrobeny a este celkom nedorobeny greasemonkey skript, ktory opravuje tu zle urobenu tabulku a snad casom doriesim aj ten hlavny obsah. Ak by ste to niekto chceli, tak napiste, casom to urcite hodim na svoj web do greasemonkey skriptov, aktualne je to nedorobene ale v stave "mne to staci", ak by o to bol zaujem, tak sa dokopem to posunut zo stavu "mne to staci" do nejakeho vseobecne pouzitelneho.
Peter Lecký, Stopka n.o.

Dzejn

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 5. Listopad 2013, 14:07:41 »
Cau, so zdvorilostnou komunikaciou mam skusenost aj ja,to uz maju asi v konceptoch preddefinovane,ze dakuju a ze su radi...:) O bankomaty mi az tak nejde,asi by som sa bala sama vyberat peniaze,1 nikdy nevie,kto je niekde blizko...:) K tomu bankingu este tolko,ze chcela som si vytvorit partnera,ale natrafila som na to iste,znova kod banky a znova teda neuspech. Uvidim,ak sa to nejako podari poriesit,tak mozno ostanem,ale uz aj tak uvazujem o tom,ze sa na tuto banku vykaslem...:)

pohankova2

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 5. Listopad 2013, 22:58:14 »
Ahojte,
Tak sa nam to tu pekne rozprudilo  mozno ako uz davno nie aj vdaka men a inym, dobry podnet. No ak sa rozhodnes menit banku tak teda tu tatrabanku, mna zatial neprinutili, vzdy mi to dako islo, ak nepojde uvidim. Lebo vyberat peniaze sa clovek nejako nauci aj  sam myslim si, ked je schopny bankomat aj clovek aj bez hovoriaceho bankomatu a nauci sa kde to je. No skoda, tej sporitelne, lebo ja ze maju toho viac, ani velku kampan okolo toho nerobili, tak to asi preto, to moc nevyriesili. Ono to mozno nie je taky problem, len treba viac chcciet aby tie banky chceli. Mohli by prispiet viaceri, co maju internet banking v inych bankach...!!

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #7 kdy: 6. Listopad 2013, 13:10:29 »
ked uz hovorime o TB, ako je to teraz u nich s internetbankingom? lebo mam u nich ucet, platby ci vyber z karty mi zatial staci, ale zaujima ma, ci je u nich internetbanking pouzitelny a ci sa este da nejako konvertovat na SMS kod. Viem, ze mali rusit akesi stare rozhranie (pritom mi este pri zakladani uctu, co bolo asi pred par mesiacmi tvrdili, ze ho nechaju), tak ma zaujima, ako je to s nimi teraz.

pohankova2

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 6. Listopad 2013, 13:35:49 »
No hlavne sa tu hovorilo o vub bankingu ale tak sa zmienilo aj o inych bankach. Vubka to teraz menila iba tak okrem ineho, ze vsetci maju sms autorizaciu alebo tokeny - to je to take zariadenie cez ktore sa to nejako robi. Nie gritku. No a ine banky neviem, tusim napr. tkay PV neviem ci nema tatrbanku alebo inyi museliby sa sem ozvat alebo popytat sa. Ja som klientom vub.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 6. Listopad 2013, 13:49:39 »
Bohuzial, html rozhranie naozaj nenavratne zrusili a maju uz len Flash. Podarilo sa nam dohodnut, ze ho budu pokial mozno spristupnovat a uz je aj vidiet prve uspechy. Je to momentalne uz pouzitelne na bezne platby. SMS autorizaciu uz novym zakaznikom dost dlhu dobu nedavaju, musis sa autorizovat kodom z autentifikacnej citacky, ktoru ti poskytnu. Znamena to zial, ze ti musi vygenerovany kod precitat niekto vidiaci. Existuje mobilna aplikacia pre Android aj IOS, ktora hardwarovu citacku nahradza a je pouzitelna s citacom (minimalne ta Androidia), ale nepaci sa mi tento sposob autorizacie.

Este pokial ide o ten Flash, s Jawsom je to dost katastrofa, je to dost lenive pri navigacii a obcas sa to zrube. S NVDA sa to vcelku da.
Marek Macko
administrátor fóra

Dzejn

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 6. Listopad 2013, 14:10:29 »
Ja uz dlhsie uvazujem o zmene banky aj preto,ze sa mi nepaci ten banking a aj preto,ze chcem ucet bez poplatkov. Ostavam len pri uvahe,lebo je fakt,ze clovek tu banku zmeni a o par dni,tyzdnov,... zmeni banka stranku,resp.banking a je zas problem... Uz som spomenula,ze banking mbank sa mi pozdava,ale dokedy?:)

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 6. Listopad 2013, 14:58:24 »
Ja teda účet vo VUB nemám, ale vyskúšal som ich Demo internetbankingu na http://nibdemo.vub.sk/login.html a nemal som problém s výberom banky príjemcu, ani s inými položkami pri konfigurácii JAWS 13 a IE9, takže by mohlo ísť u Dzejn u nejaký lokálny problém, buď s nižšou verziou IE, alebo JAWS-u.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 6. Listopad 2013, 15:51:25 »
hmm, to demo vyzera inak, ako si pamatam. V kazdom pripade overime...
Marek Macko
administrátor fóra

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 6. Listopad 2013, 17:30:14 »
No to je možné, vlastne sa VUB-ka týmto novým internetbankingom začala chváliť myslím niekedy od začiatku októbra. Migrácia zo starého systému sa začala niekedy v júni a v októbri bola zakončená.

Dzejn

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 6. Listopad 2013, 18:42:40 »
No,skusila som aj tu demo verziu a tam to ide. A teraz kde je problem? :) Preco to tam ide a na tom realnom ucte nie. Robila som na exploreri v oboch pripadoch.