Autor Téma: Itunes  (Přečteno 3482 krát)

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Itunes
« kdy: 11. Listopad 2013, 20:35:23 »
Pozdravujem,
Rozmýšľal som, že by som si možno z času načas kúpil nejaké hudobné albumy cez Itunes. Na Slovensku by to vraj už malo byť možné. Zistil som ale nemilú vec, že musím nainštalovať ich software. Zaujíma ma, či je prístupný a aké s tým máte skúsenosti. Hlavne sa kde-tu spomína aj veľká záťaž systému. Prejavuje sa to len keď Itunes beží, alebo to beží potom stále a vyťažuje to systém nomstop? A zaujíma ma aj jedno trochu offtopic, nakoľko sú súbori stiahnuté z obchodu Itunes kompatibilné s inými prehrávačmi, napr Foobar 2000. Teda či obsahujú nejaké DRM, ktoré si môžem otvoriť zas len v ich prehrávači.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 221
    • Zobrazit profil
Re:Itunes
« Odpověď #1 kdy: 11. Listopad 2013, 21:53:23 »
Ahoj,
ja osobne iTunes nemam, ale videl som ho na par strojoch nainstalovany.
Veci kupene cez iTunes su m4a subory, teda AAC audio v mp4 kontaineri. DRM nemaju, je mozne ich prehravat vo vsetkom, co m4a podporuje, teda napr. Foobar2000, rockboxove prehravace, ale aj Windows Media Player.

iTunes instaluje nejake sluzby po spusteni, nie je to ale problem povypinat, nonstop to bezat nemusi.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Itunes
« Odpověď #2 kdy: 15. Listopad 2013, 12:19:16 »
No ale s pristupnostou je to teda dost zle, alebo som ja pod vplyvom nejakych latok, vdaka ktorym mi to nemysli. Zamrzol som uz len na vytvoreni apple ID. Prvu cast som spravil na ich webe, kde mi akurat nehrala captcha, co som vybavil cez Webvisum. Info o platbe sa vyplna v iTunes, ale nechce mi to zaciarknut typ karty, a pri adrese je par nepopisanych poli, ktore je asi nutne vyplnit, len  netusim, co by som tam akoze mal pisat. Navyse si to tvrdohlavo mysli, ze som v USA. Takze som docasne stratil trpezlivost a vratim sa k tomu hadam s nejakym vidiacim okom. ale ak ste to niekto uspesne absolvovali, piste, som zvedavy.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Itunes
« Odpověď #3 kdy: 15. Listopad 2013, 12:49:40 »
Hmm, dobre, evidentne funguje overena metoda postazovat sa vo fore a hned to zacne fungovat
1) na stranke kde si to pyta info o platbe vybrat My billing address is not in US.
2) Nacita sa nova stranka. Aby sme ju ale uzreli treba nvda+F5. Toto inak pomaha vzdy, ked ma clovek pocit, ze ma zobrazenu tu istu stranku, nejako sa to nechce obnovovat same. Taktos om napr odhalil, ze moje PSC malo z nejakeho dovodu 6 cisel.
3) overit ci je vsetko vyplnene podla info v apple id, co sme vytvorili na stranke
4) Prve nepopisane policko je prosim pekne area code. Zistene pomocou doplnku OCR
5) Druhe je logicky phone number, ale tiez zistene cez OCR
.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Itunes
« Odpověď #4 kdy: 22. Únor 2014, 11:05:25 »
len preistotu chcem varovat tych, ktori by si nerozvazne (ako ja) chceli kupit nejaku knihu z ITunes a nemaju Iphone alebo Mac. Knihy, ktore su v ITunes obchode platene sa narozdiel od tych free nedaju citat vo windows. Zvlastne je, ze pri vsetkych knihach sa zobrazi varovanie, ze kniha sa na windows neda citat. Lenze free knihu otvorite napr v balabolke, takze by sa mohlo zdat, ze to bude fungovat aj pri platenych knihach. Nefunguje to a digital Editions a Balabolka nezobrazia vobec nic. Podla vsetkeho by cesta mohla viest cez nainstalovanie starsej verzie ITunes, javi, akehosi programu na zrusenie ochrany a opatovnom stiahnuti knihy. To som ale zatial neskusal.