Ahojte,
Uz dlho hladam nastroj na zalohovanie, na ktory mam trochu specialne poziadavky.
- urcim mu priecinky zdroj a ciel a on robi kopiu zdroja do ciela (nic prekvapive)
- robi synchronizaciu zdroj->ciel, teda ak sa nieco zmeni v zdroji, tak podla toho prisposobi ciel, nie naopak
tieto poziadavky niesu nicim zvlastne a vie ich vsetko co sa tvari ako zalohovaci nastroj. Lenze:
- potreboval by som, aby sa pri mirrore vytvaral nejaky katalog, do ktoreho by zapisoval ten soft informacie, aby pri najblizsom mirrorovani neporovnaval zdroj s cielom, ale zdroj s tym katalogom a do ciela kopiroval len to, co je nove pri porovnani s katalogom z minula.
Takuto peknu vec vie napriklad program dar (
http://sourceforge.net/projects/dar/) a ja som si myslel, ze to bude pre mna "dar z nebies", ibaze on nevytvara cielovy priecinok, ale zalohu robi do jedneho velkeho suboru, co sa mi prilis nepozdava, v cieli by som mal radsej normalnu adresarovu strukturu so vsetkym co k tomu patri.
Takuto vec potrebujem koli tomu, ze potrebujem robit mirroring cez siet a porovnavanie suborov cez siet je strasne zdlhave aj ak sa porovnavaju len informacie o case poslednej zmeny.
myslel som si, ze toto je uplne standardna poziadavka, ale nech citam jak citam, neveriacky pozeram, ze ani rsync, co je nastroj ktory vie fakt vselico toto nevie.
nepouzivate niekto nieco spolahlive, co by splnalo vyssie opisane poziadavky?
vopred dik za rady.