Zdravím!
Chcel by som sa Vás opýtať na pár tipov a trikov ako sa dá hľadať čo naj efektývnejšie na internete.
Existujú ešte okrem google aj vyhľadávače ktoré dokážu vyhľadávať na celom internete prístupné disky ako sú napríklad:
\\nejaká ip?
Prípadne existujú nejaké podobné nástroje aj na Ftp servery?
Už skoro mesiac hľadám informácie o tom ako do detailov funguje zvuková karta, ale neviem nájsť žiadny článok ktorý by mne ako nevidiacemu túto problematiku kompletne vysvetlil, pretože neviem ako by som mohol googlu zadať svoju požiadavku tak aby ma čo najbližšie priblížil k hľadanej téme a ak aj nájdem nejaký článok, tak väčšinu vecí ukazujú na obrázkoch a to je dosť veľký problém, pretože mne ako nevidiacemu nič to potom nehovorí.
Pokúšam sa hľadať odpovede na tieto otázky:
1. z akých súčiastok sa skladá samotná zvuková karta?
2. Kolko digitálno analógových a analógovo digitálnych prevodníkov obsahuje?
3. Je to tak, že stereo zvuková karta obsahuje aj 2 DAC a ADC pre každý kanál 1?
ˇ4. Môže ovplivniť kvalita digitálno analógových a analógovo digitálnych prevodníkov samotnú kvalitu zvuku?
Tieto otázky tu uvádzam ako príklad na to aké informácie by som potreboval vyhľadať.
Pretože aj na Wikipédii som čítal ak som si dal vyhľadať informácie o DAC/ADC, tak som našiel rôzne princípy týchto prevodníkov, ale aké princípy používajú zvukové karty?
Ide o prevodníky založené na: Napäťovom princípe, nábojovom princípe, s postupnou aproximáciou a podobné termíny a už nejako sa v tom strácam.
Za aké koľvek rady a tipy vopred srdečne ďakujem.
S pozdravom František Ollé