ahojte ludkovia,
za posledneho pol roka sa mi dialo take,ze ked som na externy disk nieco kopirovala, tak sa kedykolvek len tak s nicoho nic odpojil a potom zase pripojil.
Vcera som na neho tiez nieco kopirovala a zase sa odpojil, ale naspet sa uz nepripojil.
mam pocit ze sa mi po 4 rokoch pokazil.
mne sa vcera ten externy disk akoby pripojil minimalne prebehol ten zvuk ze sa hardvare pripojil, a v tento pocitac sa mi objavil f: ale bol to lokalny disk to je na tom najdivnejsie
a ked som na tom dala enter dlho sa nic neotvaralo a nakoniec:
MainInstructionIcon
F:\ nie je prístupný.
Chyba údajov (cyklická kontrola nadbytočných údajov).
a bolo tam len tlacidlo ok
a ked som isla do
Bezpečne odstrániť hardvér a vysunúť médiá
tak tam som mala ze
- Lokálny disk (F:)
ale nad ty,mi citalo:
Vysunúť HDD
tak co to teda bolo:D lokalny disk aleob hdd:D
skusila som uz aj ine usb aj restart pc aj iny kablik a stale to iste co som napisala vyzsie.
toto vsetko bolo vcera.
Kedze som na nom mala len to co aj na pocitaci, tak som vedela ze o nic nepridem.
Skusila som teda format a ten prebehol uspesne.
potom som ho bespecne odpojila s pc a znovu pripojila a chytil sa.
Je sice pravda ze mi ho zase zobrazovalo ako lokalny disk, ale ked som vo vlastnostiach do prveho policka napisala nejaki nazov: napr moj disk, tak potom uz citalo f: moj disk. a nie lokalny.
Teraz to vyzera ze ten format mu pomohol, ale mam obavu ze nie je v takom stave aby sa mi to co vcera za par dni tyzdnov ci mesiacov nezopakovalo znovu.
Egzistuju vobec programy, ktore mi v textovej verzii spolahlivo oznamia v akom stave ten disk je?
Je pravda ze uz mam pre pripad totalneho konca aj napad aki novy by som chcela, ale zatial to zda sa nebudem potrebovat.
Len co teraz? Nechapem preco to vcera blblo tak ze sa naneho ani nedalo vojst, a vo vlastnostiach pisal 0 ako keby bol totalne prazdny, a dnes ho format skriesil? ako je to vobec mozne?
Je mozne ze je pokazena len nejaka jeho cast a zvysok funguje?
Skratka mierim tam, ze ci by naozaj nebolo lepsie kupit novy, resp ako zistit v akom stave tento stary este je?
dakujem, adela.