Autor Téma: nvda necita prve pismena  (Přečteno 17287 krát)

svoncinarova

• Host
nvda necita prve pismena
« kdy: 9. Květen 2015, 02:02:00 »
ahojte ludkovia,

neviem cim to je, ale nvda mi niekedy necita alebo skor akoby odsekava prve pismena. Ked dlksie s nim nic nerobim, pricom dlksie moze byt aj 2 3 sekundy, tak prve slovo ktore mi ma po takom case precitat ma useknute prve pismenko. napr ento počítač, irefox, hunderbird, atd.
zvukovku mam internu a je to
Speakers; Realtek High Definition Audio
uz mi par ludi radilo, aby som sa pozrela do vlastnosti a na zalozke
vylepšenia
odciarkla moznost:
Deaktivovať všetky zvukové efekty
lenze to som urobila, a nadalej mi to tak skaredo odsekava pismenka.
pozrela som sa aj vedla na zalozku
SoundAlive
a tam je tiez odciarknute
Enable SoundAlive
takze by vsetky zbytocnosti mali byt povypinane a aj tak to stale nvda robi.

NIekedy mi zo slova odsekne aj dve prve pismena no .... neviem co s tym.

svoncinarova

• Host
Re:nvda necita prve pismena
« Odpověď #1 kdy: 9. Květen 2015, 07:23:09 »
ehm coze? V noci sa to tvarilo ze ani po vypnuti vsetkich tych funkcii to nechce zacat citat normalne. Tak som pc vypla a isla spat. Teraz som ho zapla, a uz to neodsekava tie pismena.
to fakt by podla vas vypnutie tych funkcii na to aby zacali fungovat potrebovalo az restart? To mu nestacilo ze som to vsetko poodciarkovala?
ehm....
alebo zeby to dokazalo sekat aj vtedy ked je napr. pretazeny procesor? Aj ked pri 4 giga ram ... by asi nemalo ze?
no dobre hlavne ze to teraz funguje, uvidime na ako dlho.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 9. Květen 2015, 09:35:41 »
ahoj,
Ono to este moze byt aj nejakym setrenim energie. Zvycajne sa da na zvukovkach zapnut / vypnut setrenie energie ak notebook bezi na baterku, take funkcie to takisto zvyknu sposobovat.
Peter Lecký, Stopka n.o.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 9. Květen 2015, 11:04:33 »
Ahojte,
mne toto robi externa zvukovka. Nema moznost setrenia energie, efekty su povypinane a aj tak sa to obcas stava. Jedine, co mi pomaha, je restart NVDA, vtedy sa to na dost dlho napravi.
Marek Macko
administrátor fóra

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 9. Květen 2015, 12:01:15 »
Ak sa toto udeje u mna, tak mne pomoze obnovenie obsahu dokumentu "NVDA+f5"

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 9. Květen 2015, 13:06:16 »
To je cudne, tam by nemal byt dovod nieco robit so zvukom.
Marek Macko
administrátor fóra

hapedah

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10. Květen 2015, 02:02:24 »
Ahojte,
z tohoto odkazu:
http://www.galop.cz/download/SoundFix.exe
si môžete stiahnuť aplykáciu, ktorá bude neustále generovať ticho a tým bude zvukovku udržovať v činnosti. Program sa vždy spúšťa po štarte windows ale zostáva aktívny pre kartu, s ktorou bol spustený, keď si teda počas práce pripojíte externú zvukovku, musíte program ručne spustiť.

svoncinarova

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10. Květen 2015, 20:24:03 »
ako si to mam predstavit v praxi? co ten programik presne robi? a co to pre jeho pouzivatela znamena?

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. Květen 2015, 22:45:53 »
Problem, ktory to riesi, je ten, ze ked na zvukovke bezi len samotny hlasovy vystup, moze sa stat, ze zvukovka vdaka zlym ovladacom reaguje pomaly a stava sa to, co popisuje tato tema. Program udrziava zvukovku permanentne v pohotovosti tym, ze do nej pusta ticho, takze okrem hlasoveho vystupu sa prehrava to ticho a nemalo by nastavat odsekavanie sposobene neskorymi reakciami zvukovky.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #9 kdy: 5. Červen 2015, 13:10:26 »
Díky peťo za soundfix. Mne dnes ráno na dvojročnom notebooku znovu odišiel vstup na slúchadlá (povedané inak, slúchadlá fungujú len ak ich človek vie správne zapojiť a ak s notebookom nehýbe). Tak som si sem pripojil externú usb kartu za desať € a deje sa to, že NVDA na nej reaguje oveľa pomalšie. S bežiacim hudobným prehrávačom sa vec samozrejme vyriešila, čiže som nahodil soundfix a NVDA je svižnejšie. Možno by stálo za to urobiť taký doplnok priamo do NVDA.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 5. Červen 2015, 13:35:45 »
To je inak super napad a nemuselo by to byt ani zlozite.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #11 kdy: 5. Červen 2015, 13:55:33 »
Zaujimalo by ma ale ako ten soundfix funguje, zda sa, ze tvrdohlavo posiela zvuk na konkretne zariadenie a netrapi ho, ak to zariadenie odpojim, pripojim a podobne. cize ak tu usb kartu odpojim a casom znovu pripojim, musim ho restartovat. V tomto aj obycajny autohotkey skript, ktory prehrava audio funguje lepsie, lebo zvuk po pripojeni hned posiela na nove zariadenie. Teda bavime sa o situacii ze tu usb kartu mam nastavenu ako predvolene zariadenie a teda vsetky aplikacie, ktore su zvyknute pouzivat defaultne zariadenie ju okamzite zacnu pouzivat.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #12 kdy: 22. Červen 2015, 09:56:06 »
No ale to este Marek nevies, zeono to uz v NVDA vlastne je, akurat teda to funguje presne ako pises "Jedine, co mi pomaha, je restart NVDA, vtedy sa to na dost dlho napravi." totiz vytvoril som na toto ticket a jeden z vyvojarov pise, ze NVDA zatial neumyselne nechava zvukovu kartu stale aktivnu, deje sa to kvoli nejakej chybe v generatore zvukov. Problem nastane ak pocas behu nvda zmenis v nvda vystupne zariadenie alebo ho zmeni system napr po zapojeni karty, ktora je nastavena ako predvolena. Cize fakt len restart NVDA a je po probleme.

Marek

• Administrator
  • Newbie
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 22. Červen 2015, 10:12:58 »
No tak zaujimavo. Aspon na beton viem, ze mam blbe ovladace k zvukovke. :)
Marek Macko
administrátor fóra