Autor Téma: ako upratať kontakty v mirande?  (Přečteno 2525 krát)

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
ako upratať kontakty v mirande?
« kdy: 1. Prosinec 2015, 18:07:26 »
Ahojte,
Mam na vas jednoduchu otazku. Ako si v mirande spravujete kontakty? Co pouzivate? Skupiny, ci len tak vsetko v jednom zozname? totiz mam tu importovany Facebook, jabber a ponovom aj jabber kontakty z prace a zacina to byt mierne chaoticke. Da sa pripadne urobit take ako v skype, ze zobrazit naposledy kontaktovane osoby? zatial triediem len tak, ze najprv su online kontakty a potom zvysok, ale semtam pisem aj ludom, ktori su offline a to je potom nadlho hladat.

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:ako upratať kontakty v mirande?
« Odpověď #1 kdy: 1. Prosinec 2015, 19:05:48 »
Ahoj,
ja pouzivam skupiny tak, ze pre kazdy ucet mam samostatnu skupinu. Okrem toho triedim podla statusu.

Existuje plugin Favorite Contacts, ktory zobrazi najcastejsie kontaktovanych ludi ako ponuku. V nastaveniach si mozes zvolit, kolkych ma zobrazovat, predvolene je 10. Predvolena skratka pre zobrazenie ponuky je Win+q a je nastavena ako systemova. Plugin je tu:
http://wiki.miranda-ng.org/index.php?title=Plugin:FavContacts/en
alebo mozes priamo nainstalovat z Mirandy cez Available components list.
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:ako upratať kontakty v mirande?
« Odpověď #2 kdy: 1. Prosinec 2015, 21:11:06 »
Plugin funguje, skupiny v podstate tiez, akurat teda par veci: Ak zmazem skupinu, mala by byt prazdna, alebo zmazanim pridem aj o kontakty v nej? zda sa, ze neviem vytvori priamo skupinu, vzdy to zanori do nejakej podskupiny. A nakoniec je nejaka moznost oznacit viacero kontaktov? Bezi mi tu clist_blind

Marek

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 219
    • Zobrazit profil
Re:ako upratať kontakty v mirande?
« Odpověď #3 kdy: 1. Prosinec 2015, 23:12:42 »
Vymazanim skupiny sa ti kontakty z nej presunu do korenovej.
Skupinu musis vytvorit tak, ze spustis Mirandu a nehybes sa sipkou, pretoze si v stave, ze nemas este oznaceny ziaden kontakt. Hned das kontextovu ponuku, kedze kontakty sa klasickym sposobom oznacovat a odznacovat nedaju. Spravanie je nahlasene na bugtrackeri, zatial bez odozvy.
S tym suvisi aj dalsi bod, viac kontaktov momentalne neoznacis.
« Poslední změna: 1. Prosinec 2015, 23:17:06 od Marek »
Marek Macko
administrátor fóra

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:ako upratať kontakty v mirande?
« Odpověď #4 kdy: 2. Prosinec 2015, 17:51:08 »
nuz dobre teda, uz hadam posledna vec, zda sa, ze od povolenia skupin miranda ignoruje nastavenie a zobrazuje v root skupine len online kontakty, cize ich neviem presuvat, lebo ich nevidim a ukazu sa, az ked sa prihlasia. tusis, preco sa to deje? Mam nastavene show offline contacts.

ondrej_rosik

  • Reset Staff
  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 430
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:ako upratať kontakty v mirande?
« Odpověď #5 kdy: 2. Prosinec 2015, 19:06:47 »
sam si odpoviem, contactlist > list > v zozname su vsetky mozne statusy, odciarknut offline (neviem kedy sa to zaciarklo a preco. A rovno nastavit template pre skupiny