Autor Téma: konecne rozumne platenie cez paypal aj na Slovensku  (Přečteno 13386 krát)

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
konecne rozumne platenie cez paypal aj na Slovensku
« kdy: 13. Březen 2012, 13:29:33 »
Ahojte,
Pravdepodobne sa vam uz niekedy stalo, ze ste si zatuzili nieco kupit cez internet. Mozno ste to aj urobili a mozno nie, pretoze sa Vam nepacila moznost, ze by ste mali kde kolvek zverejnovat cislo svojej karty. Tym z Vas, ktori nevedia preco by ho radsej nemali zverejnovat, odporucam nejaky cas (napriklad aspon mesiac) pravidelne citat kazdy pondelok clanocek "bezpecnostni stripky" vychadzajuci na serveri http://www.root.cz. Je velmi pravdepodobne, ze aspon raz za mesiac tam narazite na informaciu o tom, ze ten a ten obchod bol hacknuty a utocnik okrem ineho ukradol aj kompletne informacie o x zakaznikoch (x moze byt v pohodicke z intervalu 1000 az miliony) vratane ich cisel kreditnych kariet.
Mozno viete, ze existuje sluzba paypal (http://www.paypal.com), ktora vam umoznuje platit za tovar na nete tak, ze cislo kreditky poskytnete iba tejto sluzbe a platite cez nu. Ak sa vam nepozdava ani tato moznost (mne nie) a nechcete cislo svojej kreditky zverejnovat naozaj nikde, tak mozete pouzit len nedavno vzniknutu moznost rychleho prevodu penazi z niektorych slovenskych bank na paypal ucet, z ktoreho uz potom mozete platit cez paypal standardne, ako keby ste im poskytli cislo svojej kreditky.
Zacnete tym, ze si na paypale zriadite ucet a overite mailovu adresu. Postupujte podla navodu na stranke
http://www.paypal.com
Zacnite kliknutim na odkaz "signup" a dalej sa riadte tym, co si precitate.
Ak uz mate na paypale ucet a overili ste si email, tak ucet mozete zacat pouzivat bez nutnosti priradovat k uctu kreditnu kartu. Na vas paypal ucet vam mozu ludia posielat peniaze a zaroven si nan mozete posielat peniaze aj vy. Robit sa to da cez stranku:
https://www.paypal-dobijanie.sk
Trosku si ju prestudujte a riadte sa tym, co sa tam docitate, je to uplne jednoduche.
Tak horsa nakupovat. Ech... este len teraz bude tazke odolat nakupu niektorych kuzelnych elektronickych hraciek.
Peter Lecký, Stopka n.o.

pietro4044

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Re:konecne rozumne platenie cez paypal aj na Slovensku
« Odpověď #1 kdy: 29. Březen 2012, 14:34:30 »
Mna by zaujimalo ci pri vytvarani uctu na paypale pri vypisovani registracneho formulara sa pouziva diakritika.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. Březen 2012, 15:42:54 »
Ja som pouzil a bolo to bez problemov. Myslim, ze dnes sa uz takmer vsade pouziva nejaky unicode, takze by to nemal byt problem.
Peter Lecký, Stopka n.o.

peter

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 4. Červenec 2016, 19:49:19 »
Ahojte,
Dnes som sa pokusal poslat si peniaze na paypal ucet metodou opisanou vyssie a zistil som dost nemilu vec. Nabijanie tusim od maja realizuju cez spolocnost trustly a robia to sposobom, vdaka ktoremu pouzitie dobijania paypalu uplne straca zmysel. Potom, ako si vyberiete z akej banky a kolko penazi si chcete poslat si od vas vypyta prihlasovacie udaje do internet bankingu spolocnost trustly, aby ich potom mohla pouzit, prihlasit sa do vasho bankingu a zrealizovat prevod. Samozrejme robi sa to automaticky a oni svato svete slubuju, ze ziadne prihlasovacie data nikam neukladaju. To im uz ale musite len verit. Akosi nevidim zmysel celeho tohoto kroku, posielanie penazi na paypal cez tuto sluzbu malo z mojho pohladu zmysel len pre to, ze nebolo potrebne davat ziadne citlive data nejakej tretej strane, co uz teraz nieje pravda. V minulosti som vas upozornil na moznost tuto sluzbu vyuzivat, tak sa mi zdalo byt dolezite upozornit aj na tuto dost zlu zmenu. Okrem zadania kreditky rovno do paypalu a tejto sluzby este existuje moznost urobit rovno bankovy prevod a peniaze si na paypal poslat tak. Prevod by mal trvat niekolko dni, prave som v procese skusania a na vcelku uzitocnu hracicku ktoru som cez vikend objavil v jednom obchode si teda budem musiet este par dni pockat.
Po tom ako som tuto pochybnu vec zistil som zacal googlit, ci a ako vazne toto cele myslia. Zda sa ze dost a prinajmensom poliakov to dost nastvalo. Vraj nejaky zastupca paypalu v polsku prislubil v tejto veci nejaku napravu, ale explicitne napisal, ze len pre polsko. ;)
Peter Lecký, Stopka n.o.