Autor Téma: ako si nazdieľam mobilný internet cez wify?  (Přečteno 12686 krát)

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
ako si nazdieľam mobilný internet cez wify?
« kdy: 4. Říjen 2016, 08:37:06 »
ahojte,
na prvý pohľad pomerne triviálna otázka, ale nedarí sa mi ju vyriešiť. Mám tu od orangeu mobilný internet, teda klasický Huawey modem, ktorý pripájam cez usb. Pripojenie je funkčné a chcel by som ho semtam zdieľať cez wifi, aby ho mohol použiť telefón s androidom. Skúsil som nasledujúce postupy:
1) Priamo v centre sietí windowsu mám položku mobilný prístupový bod. Nakonfiguroval som teda SSID a heslo. Telefón sieť vidí, ale pripojenie zamrzne na hlásení "získava sa IP adresa". V adaptéroch pribudla sieť local area connection 12, mobilný internet s názvom celulr 2 je zdieľaný s touto sieťou.
2) skúsil som klasický príkazový riadok s admin právami nasledovne:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ondrasmachula key=12345678
netsh wlan start hostednetwork
sieť sa vytvorí a pomenuje ako local area connection 12. Otvorím si vlastnosti toho mobilného pripojenia cellular 2 a nastavím zdieľanie cez "local area connection 12". Opäť ale tá istá situácia - sieť vidím, ale telefón sa nepripojí s tým, že "získava sa IP adresa".
Pohrabal som sa vo vlastnostiach tých pripojení a zistil som, že pri ipv4 mám nastavené použitie konkrétnej IP adresy a konkrétneho dns servera. Skúsil som teda nastaviť obe možnosti na prideliť automaticky. Ani toto však nepomohlo a telefón stále vytrvalo získava IP adresu.

googlim, špekulujem, ale absolútne netuším, ako to nastaviť. Prípadne mal by som niečo prestaviť priamo v telefóne? som ochotný použiť aj nejaký špeciálny software, ktorý by to vedel, ale neviem, ktorý zvoliť. Skúsil som connectify, ale iba čo som tu mal kopu reklamného balastu a prístupné to veru tiež veľmi nie je.

ondrej_rosik

• Reset Staff
  • Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:ako si nazdieľam mobilný internet cez wify?
« Odpověď #1 kdy: 2. Listopad 2016, 07:46:13 »
Ahojte,
Tak si odpovedám sám ale nie veľmi uspokojivo.
Cez víkend sa mi akosi zosypal systém, takže som ho obnovil do výrobných nastavení. Keď som si už nastavil všetko ako som chcel, tak som overil aj toto s tým internetom a div sa svete, teraz to funguje. Takže štandardne by to malo ísť a veru neviem povedať, prečo to vtedy nešlo. Použil som normálny nástroj teda v centre sietí mobilný prístupový bod, ale myslím, že to pôjde teraz aj z príkazového riadka.