ahojte,
na prvý pohľad pomerne triviálna otázka, ale nedarí sa mi ju vyriešiť. Mám tu od orangeu mobilný internet, teda klasický Huawey modem, ktorý pripájam cez usb. Pripojenie je funkčné a chcel by som ho semtam zdieľať cez wifi, aby ho mohol použiť telefón s androidom. Skúsil som nasledujúce postupy:
1) Priamo v centre sietí windowsu mám položku mobilný prístupový bod. Nakonfiguroval som teda SSID a heslo. Telefón sieť vidí, ale pripojenie zamrzne na hlásení "získava sa IP adresa". V adaptéroch pribudla sieť local area connection 12, mobilný internet s názvom celulr 2 je zdieľaný s touto sieťou.
2) skúsil som klasický príkazový riadok s admin právami nasledovne:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ondrasmachula key=12345678
netsh wlan start hostednetwork
sieť sa vytvorí a pomenuje ako local area connection 12. Otvorím si vlastnosti toho mobilného pripojenia cellular 2 a nastavím zdieľanie cez "local area connection 12". Opäť ale tá istá situácia - sieť vidím, ale telefón sa nepripojí s tým, že "získava sa IP adresa".
Pohrabal som sa vo vlastnostiach tých pripojení a zistil som, že pri ipv4 mám nastavené použitie konkrétnej IP adresy a konkrétneho dns servera. Skúsil som teda nastaviť obe možnosti na prideliť automaticky. Ani toto však nepomohlo a telefón stále vytrvalo získava IP adresu.
googlim, špekulujem, ale absolútne netuším, ako to nastaviť. Prípadne mal by som niečo prestaviť priamo v telefóne? som ochotný použiť aj nejaký špeciálny software, ktorý by to vedel, ale neviem, ktorý zvoliť. Skúsil som connectify, ale iba čo som tu mal kopu reklamného balastu a prístupné to veru tiež veľmi nie je.