Dnes som totálnou náhodou objavil aplikáciu na rozpoznávanie reči cez google.
Služba sa volá auphonics a je dostupná na
https://auphonic.com/Je určená hlavne pre novinárov v rozhlase, umožňuje zrovnať hlasitosti v rámci audionahrávky, akurát to s kolegami testujeme.
V útrobách je ale schovaná aj možnosť rozpoznať nahrávku cez google a ďalšie podobné aplikácie. Skúšal som len google, lebo predpokladám, že ostatné nemajú podporu pre naše jazyky.
Vo free verzii to môžete nakŕmiť´ hodinovým záznamom mesačne (za viac si google účtuje, neskúmal som, koľko).
Je to strojové rozpoznanie, takže výsledok nie je úplne uspokojivý, ale možno sa niekomu bude hodiť.
Ak to chcete rozbehať, musíte si najprv zriadiť účet na stránke auphonic. Musíte sa prihlásiť do google cloud service, Google vyžaduje mať funkčnú platobnú kartu. Ak ste kartu už použili v google play, máte o starosť menej.
V Google cloud services si treba vygenerovať api kľúč a tento potom poskytnúť službe auphonic.
pri uploadovaní súboru potom treba kliknúť na speech recognition. Výsledok bude vo formáte html.
je to celé v angličtine, ak by niekto fakt mal záujem, môžem skúsiť spísať podrobnejší návod, prípadne sa vieme dohodnúť aj tak, že mi nahrávku pošlete a nechám ju rozpoznať u seba. Ak tam nemáte nejaké citlivé údaje. Stále ale platí, že to nie je dokonalé, interpunkciu to napríklad triafa dosť chaoticky.